-
RSS

Recente posts

Prima samenwerking met Pumbo
Kom zondag 17 mei naar de Uitvaartbeurs in De Rijp
Een leven is eindig, een levensverhaal is blijvend
Een levensverhaal met structuur
Mijn deur staat op Hemelvaartsdag voor u open

Categorieën

Levensverhalen als herinnering
Mogelijk gemaakt door

Mijn Blog

Prima samenwerking met Pumbo

Vorige maand heb ik weer een levensverhaal afgeleverd,  en voor de vierde keer heeft Pumbo er een fraai boek van gemaakt. Ook nu is de samenwerking met Pumbo me uitstekend bevallen. Pumbo werkt en communiceert goed en snel en dat was vooral nu heel welkom. Mijn klant zou namelijk half oktober 98 worden en op zijn verjaardag wilde hij dertig boeken aan zijn kinderen en kleinkinderen uitdelen.

De tijd was krap, maar Pumbo heeft er alles aan gegaan om de boeken op tijd af te krijgen.

Kom zondag 17 mei naar de Uitvaartbeurs in De Rijp

Er komt een moment dat je er niet meer bent. Maar je kunt wel een blijvende, tastbare herinnering achterlaten: je levensverhaal. Wil je daar meer informatie over? Kom dan morgen naar de Uitvaartbeurs in Hotel de Rijper Eilanden in De Rijp. Ik ben één van de deelnemers en kan je op weg helpen als je je levensverhaal wilt (laten) schrijven.

Een leven is eindig, een levensverhaal is blijvend

Er komt een moment dat u er niet meer bent. En natuurlijk hebt u alles geregeld om te voorkomen dat uw kinderen na uw dood voor onaangename verrassingen komen te staan.

Maar hoe zou u het vinden omuw levensverhaalte laten opschrijven en vastleggen? Hebt u daar wel eens aan gedacht? Daarmee laat u een tastbare,unieke herinneringachter. Voor uw kinderen, maar ook voor uw kleinkinderen en de generaties die daarna komen.

Immers: een leven is eindig, maar een levensverhaal is blijvend.

Uw levensverhaal kan ik voor u schrijven

Een levensverhaal met structuur

Op Hemelvaartsdag heb ik voor het eerst deelgenomen aan de jaarlijkse Beemster Open Dag. Erg druk was het niet, met drie visites, maar toch kijk ik er met een voldaan gevoel op terug. Vooral omdat één van mijn bezoekers iets heel aardigs zei. Hij bladeren een boek door dat ik als voorbeeld van een levensverhaal op tafel had gelegd en zei iets in de trant van: ‘Het is toch eigenlijk best een gave als je van wat iemand allemaal vertelt een goed lopend verhaal kunt maken.’

Kijk, dat zijn nou uitlatingen waarvan ik heel vrolijk word.

Mijn deur staat op Hemelvaartsdag voor u open

Er komt een moment dat u er niet meer bent. Misschien wilt u daarom graaguw levensverhaalopschrijven, zodat uw iets tastbaars kunt achterlaten. Maar hoe pak je zoiets aan?

Daar kan ik u bij helpen.

Morgen, op Hemelvaartsdag, doe ik mee aan de jaarlijkseOpen Dagin de Beemster. Dan zetten kunstenaars, hobbyisten, verenigingen en (boeren)bedrijven hun deur open en kunnen belangstellenden bij hen rondkijken. Ik doe voor het eerst mee. Ik presenteer mezelf als schrijver van levensverhalen, maar geef vooral tips hoe u uw eigen levensverhaal kunt schrijven.

Blijvende herinneringen aan de oorlog


Op 4 mei hebben mijn vrouw en ik het voormalige Kamp Westerbork bezocht. Een rondleiding over het terrein waar ooit houten barakken stonden, de verhalen van onze gids en de foto’s en films in het herinneringscentrum gaven een goed beeld van wat zich daar tijdens de Tweede Wereldoorlog heeft afgespeeld – voor zover dat tenminste te bevatten is.

Later op de dag keken we op de televisie achtereenvolgens naar de herdenking op de Amsterdamse Dam, een huiveringwekkende speelfilm over de oorlog en twee documentaires, waarin overlevenden van het vernietigingskamp in Treblinka en van het concentratiekamp in Amersfoort aan het woord kwamen.

Hoge bergen, diepe dalen


De man van wie ik het levensverhaal schrijf was in zijn jongere jaren een verwoed bergwandelaar. Tirol, de Dolomieten, de Pyreneeën – in alle bekende berggebieden is hij geweest. Hij heeft enorm genoten. Van het wandelen, de prachtige uitzichten en van de frisse, gezonde lucht. Geen wonder dat hij er op zijn 95stenog blakend uitziet.

Hij is trouwens nog niet uitgewandeld. In 2009 is hij begonnen aan het Maarten van Rossumpad, dat loopt van Ommen naar Den Bosch. Dat gaat hij nog afmaken.

De wandelhobby, die hij lang heeft gedeeld met zijn vrouw, beslaat een apart hoofdstuk in het boek.

Schrijf geschiedenis met een levensverhaal

Voor veel oudere Nederlanders zullen 25 en 26 februari 1941 een speciale betekenis hebben. De Tweede Wereldoorlog woedde en in Amsterdam werd toen een massale demonstratie op touw werd gezet om te protesteren tegen het vervolgen van Joden door de Duitse bezetter. Omliggende plaatsen als Zaandam en Haarlem haakten aan. Lang duurde de actie niet. De Duitsers dreigden namelijk met represailles. Maar wereldwijde bekendheid heeft deze Februaristaking wel gekregen.

Ik moet eerlijk bekennen dat ik niet wist wat de Februaristaking inhield.

Een leven is eindig, maar een levensverhaal is blijvend

Een man viel onlangs thuis van de trap. Het liep gelukkig goed af. Maar hij besefte dat het ook slecht had kunnen aflopen. Tegelijkertijd realiseerde hij zich dat hij onderhand toch wel over de helft van zijn leven is gekomen. En dat hij met zijn wens om zijnlevensverhaalte laten schrijven niet al te lang moet wachten.

Hij is 95 jaar.

Nu kan het nog. Ondanks zijn ver gevorderde leeftijd is hij namelijk nog zeer vitaal en helder van geest. De man heeft mij benaderd en ik ben al twee keer bij hem op bezoek geweest om

Een levensverhaal met meerwaarde

Als we een nieuw jaar verwelkomen, wensen we elkaar het allerbeste toe. Dat heeft de redactie van de krant waar ik heb gewerkt ooit – pakweg 25 jaar geleden - geïnspireerd om een mooie actie op touw te zetten. Onze lezers werden uitgenodigd naaste mensen in het zonnetje te zetten die wel wat extra aandacht konden gebruiken.

Vroegtijdig levenseinde

We werden onder anderen benaderd door een Purmerendse die haar vriendin een hart onder de riem wilde steken. Het ging om een jonge, levenslustige vrouw die aan kanker leed en op weg was naar een vroegtijdig levenseinde.
Website Builder
mogelijk gemaakt
door Vistaprint