-

Mijn klanten zijn (bij voorkeur) oudere vrouwen
 
Het liefst schrijf ik levensverhalen van oudere vrouwen, zeg maar van tussen de 75 en 85 jaar. Waarom? Geen flauw idee. Maar de praktijk heeft me geleerd dat het de mooiste gesprekken en levensverhalen oplevert als ik bij een oudere vrouw aan tafel zit.

De enige man

Ik ben altijd meer met vrouwen in aanraking gekomen dan met mannen. Dat is zo gegroeid. Op school koos ik voor een talenpakket en daardoor kwam ik automatisch terecht in een klas met vrijwel alleen maar meisjes. Hartstikke leuk. Bij mijn eerste baan, bij Buma/Stemra, had ik vooral vrouwelijke collega’s. En op de redactie van Het Gezinsblad in Purmerend ben ik lange tijd zelfs de enige man geweest. Daar voelde ik me heel prettig bij.

Met vrouwen kan ik het nu eenmaal goed vinden.

Vaak beter dan met mannen. Ik praat ook liever over gevoelens en menselijke ervaringen dan dat het over auto’s gaat of dat er schunnige grappen worden getapt. Oké, beetje zwart-wit gesteld, maar dan weet u in ieder geval wat ik bedoel.

Hoe het ook zij, als ik voor een vrouw het levensverhaal opteken, verlopen de gesprekken heel prettig. Vooral als het om oudere vrouwen gaat. Die hebben immers al een lang leven achter zich en dan valt er ook veel te vertellen. Maar dat niet alleen: ze zijn ook heel eerlijk en open.

En vertellen, dat doen ze.

Over hun jeugd. Over de oorlog. Over hun huwelijk. Over de leuke en minder leuke perioden uit hun leven. Hilarische anekdotes gaan over tafel, maar er vallen ook wel eens tranen. Soms hoor ik ook dingen die hun eigen kinderen niet eens weten. Maar ik schrijf niet alles op, hoor; ik ben heel integer en als mij iets wordt verteld dat alleen voor mijn oren is bestemd, blijft dat veilig als in een kluis. De vertrouwensband die ontstaat, daar ben ik trots op en die koester ik.

Maak een afspraak voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek 
 
Wilt u weten wat ik voor u kan betekenen? Maak dan een afspraak met me voor een kennismakingsgesprek. Dat is gratis en geheel vrijblijvend. Stuur een mail naar levensverhalen@marcelvanstigt.nl of bel me op 06-19475058.

 
 
Het levensverhaal van Nel van Keulen 
 
 
 
Website Builder
mogelijk gemaakt
door Vistaprint