-

Uw levensverhaal schrijven - hoe werkt dat?
 
Ik kom bij u langs. Gratis en vrijblijvend. We maken kennis met elkaar en ik bespreek met u wat voor verhaal u voor ogen hebt. En voor wie het is bestemd. Gaat u met mij in zee? Dan bespreken we de opzet en inhoud van het verhaal en het tarief. En we maken een afspraak voor het eerste vraaggesprek.
 
 
Ik kom minimaal vijf keer bij u langs 
 
 
Uw levensverhaal of autobiografie teken ik in vijf of meer vraaggesprekken op. Die nemen gemiddeld twee uur in beslag. In principe kom ik bij u thuis. Maar als u wat ver woont, kunnen we misschien een locatie kiezen die qua afstand voor beiden te behappen is. Na elk vraaggesprek werk ik thuis uit wat ik heb opgeschreven. Daarbij pleeg ik ook nog veel research.
 
 
Ik schrijf een prettig leesbaar, goed gestructureerd levensverhaal 
 
 
Zijn de vraaggesprekken achter de rug en uitgewerkt? Dan begint het voor mij pas. Ik breng structuur in de tekst aan. Ga herschrijven. Informatie toevoegen. Anekdotes op een andere plek zetten omdat ze daar beter tot hun recht komen. Logische overgangen creëren. Een titel bedenken. Dat neemt veel tijd in beslag. Maar zo ontstaat er wel een helder, prettig leesbaar en goed lopend verhaal.  
 
Met een flesje Coca-Cola in de hand beende Gerda de  Carmenbar uit. Woedend was ze. En vastbesloten. De Mercedes stond pal voor de ingang. Ze hief haar arm en begon op de ruiten van de auto in te slaan. Dat viel nogal op. Passanten zagen wat er gebeurde en concludeerden dat ‘die niet goed bij haar hoofd was’. Er ontstond een opstootje. ,,Je slaat alle ruiten in,'' merkte één van de omstanders attent op. ,,Dat is ook de bedoeling,'' hijgde Gerda, terwijl ze de laatste hand aan de achterruit legde. Voordat Gerda de auto onder handen zou nemen had ze Jacqueline, de medewerkster van de Carmenbar, gevraagd de politie te bellen. Een agent diende zich al snel aan. ,,Je gaat toch geen eigen rechter spelen?'' riep hij, toen hij begreep wat er aan de hand was. ,,Nee,'' stelde Gerda hem gerust, ,,maar het heeft me wel veel voldoening gegeven.''
 
 
 
En dan... is het moment daar!

Staat alle tekst op papier, dan bied ik u het voorlopige concept aan. U leest dat op uw gemak door en geeft aan of er correcties nodig zijn. Of aanpassingen. Of aanvullingen. Zodra die zijn verwerkt, maak ik de definitieve versie.
 
 
Het mooiste is natuurlijk om uw levensverhaal in boekvorm te gieten. Dat maakt uw levensverhaal echt helemaal af. Daar komen dan wel kosten bij. De hoogte daarvan varieert; dat hangt van diverse factoren af (oplage, aantal pagina's, kleur of zwart-wit, foto's en dergelijke). 

 
Maak een afspraak voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek 
 
Wilt u weten wat ik voor u kan betekenen? Maak dan een afspraak met me voor een kennismakingsgesprek. Dat is gratis en geheel vrijblijvend. Stuur een mail naar levensverhalen@marcelvanstigt.nl of bel me op 06-19475058.  
 
 
 
Een levensverhaal of (auto)biografie, geschreven door Marcel van Stigt.
Een levensverhaal of (auto)biografie, geschreven door Marcel van Stigt.
 
 
 
 
 
 
 
 
Website Builder
mogelijk gemaakt
door Vistaprint