-
RSS

Recente posts

Indruk
Ontroerd
Verbijstering
Klantenbinding
Onrecht

Categorie├źn

Levensverhalen als herinnering
Mogelijk gemaakt door

Mijn Blog

Ziek, zwak en misselijk

Donderdag 2 december 2010
 
Zo, daar ben ik weer. Maar het vergt wel wat energie. Ik voel me ziek, zwak en misselijk. In die toestand verliet ik vanmorgen zuchtend en steunend mijn bed en in een iets verergerde toestand kruip ik er straks - over welgeteld tien minuten- weer in.
 
En toch zat daar nog best een leuke dag tussen. Eerst, mezelf stoer vermannend, mijn vrouw in alle vroegte naar haar werk gebracht, daarna de kinderen naar school begeleid en vervolgens naar mijn nieuwe klant, een oudere dame die heel graag haar levensverhaal op papier wil hebben. Ze had over een flinke drempel heen moeten stappen voordat ze uiteindelijk mijn telefoonnummer had ingetoetst. Ze bleek het een beetje eng te vinden, vertrouwde ze me aan het begin van het gesprek toe. Ze heeft immers best veel ellende meegemaakt en, ja, dat komt gaandeweg natuurlijk allemaal boven. Heel begrijpelijk. Maar ze was er wel helemaal klaar voor.
 
Het is een mooie start geworden. Ik begin altijd bij het begin en dus liet ik haar over haar vroegste herinneringen als jong meisje vertellen. Na twee uur was dat hoofdstuk afgerond. Volgende week kom ik weer bij haar langs. Dan gaan we het hebben over de Tweede Wereldoorlog.
 
Meestal werk ik zo'n vraaggesprek meteen uit. Maar nu lukte dat even niet. Wellicht morgen. Het wordt weer koud, ik heb geen afspraken staan en dus verschans ik mij langdurig achter de computer.
 
Maar nu eerst naar bed. Tot morgen!

0 Reacties op Ziek, zwak en misselijk :

Comments RSS

Voeg een reactie toe:

Je naam:
E-mailadres: (vereist)
Website:
Reactie:
Maak je tekst groter, vetgedrukt, schuingedrukt en meer met HTML tags. Zo werkt het.
Post Comment
Website Builder
mogelijk gemaakt
door Vistaprint