-
RSS

Recente posts

Indruk
Ontroerd
Verbijstering
Klantenbinding
Onrecht

Categorie├źn

Levensverhalen als herinnering
Mogelijk gemaakt door

Mijn Blog

Dag, Sinterklaasje!

Zondag 5 december
 
Met twee jonge kinderen laat het zich raden wat er dit weekeinde bij ons centraal stond. Dat was natuurlijk Sinterklaas. Gisteren stonden bij mijn schoonouders inLutjebroek twee goed gevulde zakken klaar en vandaag leverden enkele Pieten cadeaus af bij mijn ouders in Amsterdam-Noord.
 
Het was nog wel uitkijken op de weg. Vooral zaterdag, want toen heeft het langdurig gesneeuwd en daar viel nauwelijks tegenop te strooien. Bang voor gladheid ben ik gelukkig niet. Toen ik voor het eerst met een eigen auto op weg ging, pakweg 35 jaar geleden, was het hartje winter. Pakken sneeuw op de weg. Als beginnend automobilist werd ik daar knap nerveus en onzeker van.
 
Daar heeft een vriend van mij een keer iets op gevonden. Samen met hem reed ik op een zondag naar een grote, verlaten parkeerplaats. Ik ging rijden en zodra ik een bocht nam, trok mijn vriend, die naast me zat, de handrem aan. Aan mij was het dan om de auto te controleren. Dat ging me al snel heel goed af. En vanaf dat moment had ik er geen moeite meer mee een eventueel gladde weg te berijden. Ik weet hoe ik moet handelen als ik onverhoopt wegglij en vooral hoe ik dat moet voorkomen: rustig en met beleid rijden, geen abrupte bewegingen maken en vóór de bochten afremmen.
 
Ook dit weekend heb ik mijn bestemmingen zonder schade bereikt. Het was weer erg gezellig. Maar toch is het ook wel weer prettig dat die drukke tijd voorbij is. Dag, Sinterklaasje! Tot volgend jaar!

0 Reacties op Dag, Sinterklaasje!:

Comments RSS

Voeg een reactie toe:

Je naam:
E-mailadres: (vereist)
Website:
Reactie:
Maak je tekst groter, vetgedrukt, schuingedrukt en meer met HTML tags. Zo werkt het.
Post Comment
Website Builder
mogelijk gemaakt
door Vistaprint