-
RSS

Recente posts

Indruk
Ontroerd
Verbijstering
Klantenbinding
Onrecht

Categorie├źn

Levensverhalen als herinnering
Mogelijk gemaakt door

Mijn Blog

Glad

Dinsdag 7 december 2010
 
Het was uitkijken geblazen vandaag. Zodra ik de deur uitstapte om de kinderen naar school te brengen, glibberde ik al bijna weg. Dat is zo gebleven tot aan de schooldeur. Tot mij niet geringe verbazing bleef ik op de been.
 
Het deed mij denken aan net zo'n winterse dag, jaren geleden, toen ik nog als weekendhulp in de keuken van een bejaardentehuis werkte. Toen heette dat nog bejaardentehuis; nu heet dat seniorencomplex. Maar dit even terzijde. Na mijn werkdag wilde ik naar huis lopen - ik woonde er twintig minuten vandaan -  maar bij de ingang stond een oude, kleine vrouw wat te dralen. Aardig als ik ben vroeg ik haar of er haar ergens mee van dienst kon zijn. Dat kon ik. Ze vroeg of ik haar naar de bushalte wilde begeleiden, want het was buiten zo glad en ze was bang om te vallen. Spontaan nam ik haar bij de arm en samen schuifelden we de deur uit.
 
Eenmaal buiten bleek ze niet zo gek veel aan me te hebben. Sterker nog: ik had meer haar steun nodig dan andersom. Mijn schoenen kregen geen enkele grip op de beijzelde tegels. Onwillekeuriig greep ik haar wat steviger vast dan de bedoeling was. De vrouw zelf bleek van de gladheid eigenlijk niet zo veel last te hebben en zei moederlijk: 'Kom maar, jongen, dan help ik je wel even.' De rollen waren volledig omgedraaid en allebei moesten we er hartelijk om lachen.
 
Bij de bushalte aangekomen liet ik haar achter en namen we beleefd afscheid. Uiteindelijk ben ik, zonder begeleiding, toch nog heelhuids thuisgekomen.

0 Reacties op Glad:

Comments RSS

Voeg een reactie toe:

Je naam:
E-mailadres: (vereist)
Website:
Reactie:
Maak je tekst groter, vetgedrukt, schuingedrukt en meer met HTML tags. Zo werkt het.
Post Comment
Website Builder
mogelijk gemaakt
door Vistaprint