-
RSS

Recente posts

Indruk
Ontroerd
Verbijstering
Klantenbinding
Onrecht

Categorie├źn

Levensverhalen als herinnering
Mogelijk gemaakt door

Mijn Blog

Botsing

Maandag 31 januari 2011
 
Mijn linkerkuit is blauw en ik hink nog een beetje. Het zijn de naweeën van een botsing die mij afgelopen vrijdag is overkomen. Ik had mijn kinderen van school gehaald en liep met ze over de fietsstrook die op de weg is aangebracht naar huis; aan voetpaden doen ze in Westbeemster niet. Normaliter loop ik aan de linkerkant, omdat ik dan het verkeer zie aankomen. Maar nu liep ik bij hoge uitzondering aan de rechterkant. Had ik dat nou maar niet gedaan. Ik was een beetje aan het dagdromen geslagen en werd bruusk tot de realiteit teruggebracht. De harde realiteit. Want ik werd omver gereden door een fiets. Ik schrok me het lazarus. Mijn kuit en heup werden geraakt en ik belandde onzacht op de grond. Van schrik, woede en pijn gaf ik een ferme vloek ten beste. De dader, een wat onbesuisd schooljochie met een racefiets waarvan het stuur inmiddels een halve slag was gedraaid, moest huilen. Het is gelukkig goed afgelopen. Gisteren troffen we elkaar weer op school. Hij kwam naar me toe om te vragen hoe het met me was. In opdracht van zijn moeder, dat wel, maar evengoed sympathiek. Van zijn moeder begreep ik dat hij zich tijdens de bewuste rit helemaal op de nieuwe kilometerteller op zijn stuur had geconcentreerd. En net toen hij trots had geconstateerd dat hij al 32 kilometer per uur reed, maakte mijn verschijning onbedoeld een eind aan de pret. Het zal niet meer voorkomen. Want hij zal voortaan beter opletten, en ik houd voortaan standaard de linkerkant van de weg aan.

0 Reacties op Botsing:

Comments RSS

Voeg een reactie toe:

Je naam:
E-mailadres: (vereist)
Website:
Reactie:
Maak je tekst groter, vetgedrukt, schuingedrukt en meer met HTML tags. Zo werkt het.
Post Comment
Website Builder
mogelijk gemaakt
door Vistaprint