-
RSS

Recente posts

Indruk
Ontroerd
Verbijstering
Klantenbinding
Onrecht

Categorieƫn

Levensverhalen als herinnering
Mogelijk gemaakt door

Mijn Blog

Kippig

Zondag 6 maart 2011
 
We wonen lekker buiten in het boerenland en hebben een leuk stukje tuin. Een mooie plek om kippen te laten rondscharrelen. Met behulp van mijn handige schoonvader heb ik een kippenhok gebouwd en van een kippenboer in de buurt hebben twee Noord-Hollandse Blauwen betrokken. Bep en Ans hebben we ze genoemd. Twee jaar hebben ze deel van ons gezin uitgemaakt. Maar toen lag Bep ineens dood in het hok; het was de meest dominante van de twee, maar de laatste tijd was ze al wat stilletjes.
 
Ans kon het even niet vinden, zo in haar eentje. We dachten haar een plezier te doen door vier kppetjes erbij te nemen. Gezellig voor haar; had ze weer een beetje aanspraak. Maar ze voelde zich duidelijk niet op haar gemak. En op een dag was ze weg. Zomaar. We snapten er niks van. Misschien was ze uit de tuin ontsnapt. Dat zou in principe kunnen, want ons hek waait wel eens open. We vermoeden echter waar ze nu uithangt. Een paar honderd meer verderop, bij een boerenbedrijf met een groot erf en een veldje waar diverse kippen rondhobbelen, loopt sinds kort een kip die ons erg bekend voorkomt. Is het onze Ans? Het zou kunnen. Ze heeft het daar volgens ons in ieder geval erg naar de zin, dus we laten het maar zo.
 
Intussen groeien de vier kippen als kool. En twee daarvan blijken ineens hanen te zijn. Dat wisten we helemaal niet. Ze kukelen ons de oren van het hoofd. Maar niet te vroeg gelukkig. Gisteren waren we weer een kippie kwijt. We snapten er weer niks van. En vanmorgen was ze er ineens weer. Waar ze had gezeten? Geen idee. En nu is ze wéér weg. Alle hoeken van de tuin, inclusief de schuren, heb ik afgezocht. Heel vreemd. Maar misschien ben ik zelf wel een beetje kippig en zie ik haar gewoon over het hoofd.

0 Reacties op Kippig:

Comments RSS

Voeg een reactie toe:

Je naam:
E-mailadres: (vereist)
Website:
Reactie:
Maak je tekst groter, vetgedrukt, schuingedrukt en meer met HTML tags. Zo werkt het.
Post Comment
Website Builder
mogelijk gemaakt
door Vistaprint