-
RSS

Recente posts

Indruk
Ontroerd
Verbijstering
Klantenbinding
Onrecht

Categorie├źn

Levensverhalen als herinnering
Mogelijk gemaakt door

Mijn Blog

Indrukwekkend

Zaterdag 26 maart 2011
 
Gisteren overkwam mij iets indrukkwekkends. Tenminste, zo heb ik dat ervaren. De telefoon ging en ik kreeg een dochter van een klant aan de lijn. Het is een oudere dame, voor wie ik onlangs haar levensverhaal heb geschreven. De dochter zei dat haar moeder nog even met me wilde praten. Met een beverig, broos stemmetje zei ze dat ze even afscheid van me wilde nemen. Ik had al eerder begrepen dat het met haar gezondheid niet best ging en dat het eind van haar leven naderde. Daarom besefte ik meteen dat het een echt afscheid was. Dat werd helemaal duidelijk toen ze vertelde dat ze er na zondag niet meer zou zijn.
 
Ze bedankte me voor het levensverhaal en zei dat zij en haar kinderen - haar man was al geruime tijd dood - er erg van hebben genoten. Ze hadden er zelf nog een mooie foto aan toegevoegd en daarmee was het plaatje compleet.
 
Ik heb haar het allerbeste gewenst en haar verteld dat ik met veel plezier aan het verhaal over haar leven heb gewerkt. Een verhaal dat net op tijd klaar was. De gesprekken waren voor haar heel bevrijdend geweest. Er hebben wat dingen jarenlang bij haar gewrongen en dat had ze nu allemaal van zich kunnen afpraten.
 
Hopelijk slaapt ze straks rustig en vredig in. Als dat zo is, ben ik zeer dankbaar dat ik daar een bijdrage aan heb mogen leveren. 
 

0 Reacties op Indrukwekkend:

Comments RSS

Voeg een reactie toe:

Je naam:
E-mailadres: (vereist)
Website:
Reactie:
Maak je tekst groter, vetgedrukt, schuingedrukt en meer met HTML tags. Zo werkt het.
Post Comment
Website Builder
mogelijk gemaakt
door Vistaprint