-
RSS

Recente posts

Indruk
Ontroerd
Verbijstering
Klantenbinding
Onrecht

Categorie├źn

Levensverhalen als herinnering
Mogelijk gemaakt door

Mijn Blog

Lief en ;leed

Het zag er allemaal zo leuk uit. Nadat onze dierenfamile met een kuikentje was uitgebreid dienden er zich nog twee aan. Een bruin en een wit kippetje, kleine kopietjes van hun moeders. Ze trippelden met moeders, vader en grote broer nog wat onwenning door onze tuin. Vooral Joy was er heel blij mee. Mede omdat zij voor het witte kuikentje een naam mocht bedenken.
 
Maar het liep mis. Vanmorgen kwam ze me ontstemd uit de woonkamer halen. Het kuikentje had bloed op haar kopje, zei ze. Ik liep met haar mee naar buiten en inderdaad, aan de achterkant van het koppie had zich een bruin/rode smurrie vastgezet. Bloed? Of gewoon kippenstront? Omdat het kippetje nergens last van leek te hebben en vrolijk rond bleef huppelen, hield ik het op het laatste.
 
Het bleek een ernstige misrekening te zijjn. Toen Joy en ik later op de dag naar buiten liepen, zagen we iets kleins en wits in het gras liggen. Het kuikentje. De achterkant van het koppie, maar ook de nek, was overdadig bebloed en zat vol kale plekjes. Het diertje bewoog weg wel, maar het was meer levend dan dood.
 
Joy barstte in huilen uit. Ze wist ook te vertellen wat er was gebeurd. De bruine kip, de tante dus, had het diertje herhaaldelijk gepikt. En daar was het natuurlijk niet tegen bestand. De kans op overleving was zeer klein. Maar Joy en ik besloten het voor het diertje toch zo plezierig mogelijk te maken. We pakten er een plastic bakje bij, maakten van vers geplukt gras een zacht ondergrondje en daar legde Joy het arme kuikentje voorzichtig op. Ze heeft het constant bij zich gehouden en verloor het diertje geen seconde uit het oog.
 
Dave heeft het allemaal van nabij gevolgd. Zijn reactie getuigde eveneens van een grote fijngevoeligheid en compassie:
 
 'Pap?'
 
'Ja, Dave.'
 
'Krijgen we nog chips?'
 
 

0 Reacties op Lief en ;leed:

Comments RSS

Voeg een reactie toe:

Je naam:
E-mailadres: (vereist)
Website:
Reactie:
Maak je tekst groter, vetgedrukt, schuingedrukt en meer met HTML tags. Zo werkt het.
Post Comment
Website Builder
mogelijk gemaakt
door Vistaprint