-
RSS

Recente posts

Indruk
Ontroerd
Verbijstering
Klantenbinding
Onrecht

Categorie├źn

Levensverhalen als herinnering
Mogelijk gemaakt door

Mijn Blog

Televisie aan de kant

Een vakantie kan heel inspirerend zijn. Anne en ik komen in ieder geval altijd op mooie, nieuw plannen en gedachten als we elders verblijven. In ons huisje op Eibergen beschikten we over een televisietoestel, maar dat hebben we nauwelijks aan gezet. Liever pakten we een boek uit de stapels die we hadden meegenomen of we kozen voor een spelletje. En toen beseften we hoe heerlijk dat was om niet door de kijkbuis te worden gedomineerd. De avonden worden veel leuker en lijken ook langer te duren. Zo gaan we het straks thuis ook doen, besloten we enthousiast.
 
 Ik weet het, eenmaal thuis verdwijnen mooie voornemens vaak na twee dagen alweer in de ijskast of prullenbak en pakt iedereen toch weer zijn oude vertrouwde systeem op. Maar nu niet. De TV hebben we symbolisch aan de kant geschoven; niet meer centraal in de woonkamer, maar ergens achteraf. De kinderen lijken het ook wel prettig te vinden.
 
Zeker afgelopen maandag. Toen hebben we spontaan dansbare cd's gedraaid en we hebben met zijn vieren de gehele avond gedanst. Fantastisch was dat. De televisie zetten we nog steeds nog maar spaarzaam aan; we kijken alleen selectief. Zo heb ik me gisteren toch maar op Benfica tegen FC Twente gericht. Maar ja, ook dat had ik beter kunnen laten.

0 Reacties op Televisie aan de kant:

Comments RSS

Voeg een reactie toe:

Je naam:
E-mailadres: (vereist)
Website:
Reactie:
Maak je tekst groter, vetgedrukt, schuingedrukt en meer met HTML tags. Zo werkt het.
Post Comment
Website Builder
mogelijk gemaakt
door Vistaprint