-
RSS

Recente posts

Indruk
Ontroerd
Verbijstering
Klantenbinding
Onrecht

Categorie├źn

Levensverhalen als herinnering
Mogelijk gemaakt door

Mijn Blog

Erkenning via een levensverhaal

Bijna drie jaar geleden ben ik begonnen met het optekenen van levensverhalen en ik heb er inmiddels vijftien geschreven. De redenen om dit te laten doen bleken nogal uiteen te lopen. Vaak ging het om oudere mensen die iets aan hun kinderen en kleinkinderen wilden nalaten. Andere klanten wilden een soort ''statement'' maken; onder het motto: dit is waar ik voor sta. Kinderen hebben ook wel eens een levensverhaal cadeau gedaan aan hun moeder. En weer een ander wilde puur voor zichzelf een levensverhaal hebben; gewoon om te kijken hoe ze vijftig jaar geleden in het leven stond en hoe ze daar nu in staat. En ik ben een paar keer benaderd door mensen die een ernstige ziekte hadden en dat in een verhaal centraal wilden stellen.
 
Allemaal verschilllende mensen en verschillende beweegredenen. Maar toch hebben ze allemaal iets met elkaar gemeen: allemaal wilden ze betekenis geven aan hun leven, een beetje erkenning krijgen. En dat is nou precies de reden voor mij om telkens weer zo'n complexe klus op me te nemen. Zoals ik graag betekenis aan mijn eigen leven wil geven, zo wil ik ook betekenis geven aan het leven van een ander, met de erkenning die daarbij hoort. Het is voor mij nog altijd het mooiste werk om te doen.

0 Reacties op Erkenning via een levensverhaal:

Comments RSS

Voeg een reactie toe:

Je naam:
E-mailadres: (vereist)
Website:
Reactie:
Maak je tekst groter, vetgedrukt, schuingedrukt en meer met HTML tags. Zo werkt het.
Post Comment
Website Builder
mogelijk gemaakt
door Vistaprint