-
RSS

Recente posts

Oliebol
Gourmetspel
Gas
Spannend
Dood

Categorie├źn

Levensverhalen als herinnering
Mogelijk gemaakt door

Mijn Blog

Tussen leven en dood

De ene keer schrijf ik een levensverhaal over iemand die nog in leven is, de andere keer over iemand die al is overleden. En soms zit het er tussenin. Mijn eerste klant, vier jaar geleden, had alles verteld wat hij wilde vertellen. Daarna overleed hij. Dat zijn levensverhaal klaar was, heeft hij zelf niet meer meegemaakt.
 
Nu maak ik hetzelfde mee. Een oudere dame heeft haar verhaal in vijf etappes verteld. Ik heb alles uitgewerkt en een verhaal gecomponeerd. Het voorlopige concept heeft ze doorgelezen en ze heeft een aantal correcties en aanvullingen aangegeven. Terwijl ik bezig was met het aanpassen van het verhaal, is de dame in kwestie in het ziekenhuis opgenomen en overleden.
 
Met haar kinderen ga ik het levensverhaal afmaken. Het wordt uiteindelijk een boek met daarin foto's die ze zelf nog heeft geselecteerd en het zal binnen een korte termijn klaar zijn. Het is natuurlijk heel triest dat ze is overleden. Aan de andere kant krijgt het boek daardoor wel extra waarde. Kort na haar dood kunnen haar kinderen en kleinkinderen haar levensverhaal lezen. Het verhaal dat ze zelf nog heeft verteld.

1 Reactie op Tussen leven en dood:

Comments RSS
ANJA on maandag 7 oktober 2013 8:47
Zaterdag 5 oktober hebben we het boek gekregen. Het was een hele leuke presentatie bij Concordia in Purmerend. Het boek is heel mooi geworden en het is zeer zeker een waardevol document! Marcel bedankt!
Reageren op een reactie

Voeg een reactie toe:

Je naam:
E-mailadres: (vereist)
Website:
Reactie:
Maak je tekst groter, vetgedrukt, schuingedrukt en meer met HTML tags. Zo werkt het.
Post Comment
Website Builder
mogelijk gemaakt
door Vistaprint