-
RSS

Recente posts

Oliebol
Gourmetspel
Gas
Spannend
Dood

Categorie├źn

Levensverhalen als herinnering
Mogelijk gemaakt door

Mijn Blog

Een mooie herinnering

Vanmorgen sloeg ik een plaatselijke krant open en mijn ogen bleven hangen bij een overlijdensadvertentie die een voor mij bekende naam bevatte. Het ging om een oudere dame, voor wie ik twee jaar geleden het levensverhaal had opgetekend. Ik moest meteen weer aan haar denken. Een pittige dame met een heldere geest en een positieve instelling. Haar man was ze lang geleden al kwijtgeraakt. Heel lang heeft ze in haar uppie voor haar grote gezin gezorgd, maar ze is nooit bij de pakken neer gaat zitten. Haar positieve instelling hield haar - en haar gezin - overeind.
 
Ook op hogere leeftijd - ze was al in de tachtig toen ik haar ontmoette - maakte ze nog iets moois van haar leven. Ze woonde zelfstandig, deed alles zo veel mogelijk zelf en reed ook nog in haar auto. Geen lange ritten weliswaar, maar toch.
 
Haar kinderen en kleinkinderen zullen haar natuurlijk nooit vergeten. Ze bewaren mooie, dierbare herinneringen aan haar. Maar er zit ook een tastbare herinnering tussen: haar levensverhaal. Van haar jeugd tot haar laatste jaren - ze heeft alles twee jaar geleden verteld en het is allemaal vastgelegd. De kinderen hebben het haar cadeau gegaan en het is een mooi verhaal geworden. Ze kunnen het elk moment pakken en doorlezen. En doorgeven aan de generaties die nog komen. Haar verhaal gaat nooit verloren.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

0 Reacties op Een mooie herinnering:

Comments RSS

Voeg een reactie toe:

Je naam:
E-mailadres: (vereist)
Website:
Reactie:
Maak je tekst groter, vetgedrukt, schuingedrukt en meer met HTML tags. Zo werkt het.
Post Comment
Website Builder
mogelijk gemaakt
door Vistaprint