-
RSS

Recente posts

Oliebol
Gourmetspel
Gas
Spannend
Dood

Categorieën

Levensverhalen als herinnering
Mogelijk gemaakt door

Mijn Blog

Gewone mensen met boeiende verhalen

Het liefst schrijf ik levensverhalen over gewone mensen. Mensen die zich bescheiden opstellen, niet opvallen met grote daden en zichzelf een beetje wegcijferen. Juist die mensen gun ik het dat ze al mijn aandacht krijgen en dat hun levensverhaal op papier komt te staan. Niet in de laatste plaats omdat juist die mensen een boeiend verhaal te vertellen hebben, dat familie en verwanten graag willen lezen.

Wat een interessante verhalen

Zo’n klant heb ik dit jaar gehad. ‘Och, wie is er nu geïnteresseerd in mijn verhaal?’ zei ze nog bij het kennismakingsgesprek. Ze heeft, geholpen door haar kinderen, toch de knoop doorgehakt en is met mij in zee gegaan. Elke keer weer dat ik bij haar langskwam zat ik op het puntje van de stoel naar haar te luisteren. Wat een interessante verhalen vertelde ze. Na een schuchter begin kwam ze pas echt los en leverde ze me volop stof voor een bijzonder lezenswaardig boek.

De vrouw is overleden

De vrouw over wie ik het heb heeft de presentatie van het boek niet meer mogen meemaken. Nadat ze het eerste concept van het verhaal had gelezen en een aantal foto’s voor het boek had uitgezocht is ze overleden. Haar kinderen zijn in de bres gesprongen en hebben samen met mij de laatste punten op de i gezet. Zo kon ik het boek toch afmaken.

Een blijvende herinnering

Het boek is geschonken aan familieleden, vrienden en kennissen die haar begrafenis hebben bezocht. Als dankbetuiging. Zij hebben nu het verhaal in huis over een gewone vrouw die een boeiend leven heeft geleid. Een waardevolle, blijvende en tastbare herinnering.

1 Reactie op Gewone mensen met boeiende verhalen:

Comments RSS
Arlette on woensdag 18 december 2013 17:21
Wow Marcel wat een mooi voorbeeld van jouw passie! En wat fijn voor de familie dat ze deze herinnering hebben! Veel succes met andere verhalen schrijven.
Reageren op een reactie

Voeg een reactie toe:

Je naam:
E-mailadres: (vereist)
Website:
Reactie:
Maak je tekst groter, vetgedrukt, schuingedrukt en meer met HTML tags. Zo werkt het.
Post Comment
Website Builder
mogelijk gemaakt
door Vistaprint