-
RSS

Recente posts

Oliebol
Gourmetspel
Gas
Spannend
Dood

Categorieën

Levensverhalen als herinnering
Mogelijk gemaakt door

Mijn Blog

Een levensverhaal met meerwaarde

Als we een nieuw jaar verwelkomen, wensen we elkaar het allerbeste toe. Dat heeft de redactie van de krant waar ik heb gewerkt ooit – pakweg 25 jaar geleden - geïnspireerd om een mooie actie op touw te zetten. Onze lezers werden uitgenodigd naaste mensen in het zonnetje te zetten die wel wat extra aandacht konden gebruiken.

Vroegtijdig levenseinde

We werden onder anderen benaderd door een Purmerendse die haar vriendin een hart onder de riem wilde steken. Het ging om een jonge, levenslustige vrouw die aan kanker leed en op weg was naar een vroegtijdig levenseinde. Zij wilde best meewerken aan een artikel en ik heb haar opgezocht. Diep tragisch was het om te zien hoe haar gezin – echtgenoot met jonge kinderen – en haar oude moeder gebukt gingen onder het leed van de vrouw.

Tientallen brieven en kaarten

Het artikel dat ik schreef bracht onder de lezers een hoop teweeg. Dat bleek uit de tientallen brieven en kaarten die naar de vrouw werden gestuurd. Ze heeft het nog meegemaakt dat er een bulk post bij haar thuis werd bezorgd, maar was te versuft om alle hartverwarmende wensen tot zich te kunnen nemen. Een dag later overleed ze.

Kiem voor dit prachtige werk

Nu er weer een nieuw jaar is begonnen en overal beste wensen worden uitgewisseld, moet ik daar onwillekeurig aan denken. Had ik toen maar een levensboek over haar geschreven. Dan hadden haar kinderen, die nu hoogstwaarschijnlijk zelf een gezin hebben, dat weer aan hun kinderen kunnen laten lezen. Het speelde toen nog niet bij mij, levensverhalen schrijven, maar toen is wel de kiem gelegd om me in dit prachtige werk te specialiseren.

Levensverhalen schrijven

Levensverhalen schrijven is mijn grote passie. Ik heb daar al verschillende mensen een groot plezier mee gedaan. De hoofdpersoon van het verhaal, maar ook hun nabestaanden. Want juist als de hoofdpersoon is overleden, krijgt zo’n levensverhaal extra waarde.  

0 Reacties op Een levensverhaal met meerwaarde:

Comments RSS

Voeg een reactie toe:

Je naam:
E-mailadres: (vereist)
Website:
Reactie:
Maak je tekst groter, vetgedrukt, schuingedrukt en meer met HTML tags. Zo werkt het.
Post Comment
Website Builder
mogelijk gemaakt
door Vistaprint