-
RSS

Recente posts

Oliebol
Gourmetspel
Gas
Spannend
Dood

Categorieën

Levensverhalen als herinnering
Mogelijk gemaakt door

Mijn Blog

Een leven is eindig, maar een levensverhaal is blijvend

Een man viel onlangs thuis van de trap. Het liep gelukkig goed af. Maar hij besefte dat het ook slecht had kunnen aflopen. Tegelijkertijd realiseerde hij zich dat hij onderhand toch wel over de helft van zijn leven is gekomen. En dat hij met zijn wens om zijn levensverhaal te laten schrijven niet al te lang moet wachten.

Hij is 95 jaar.

Nu kan het nog. Ondanks zijn ver gevorderde leeftijd is hij namelijk nog zeer vitaal en helder van geest. De man heeft mij benaderd en ik ben al twee keer bij hem op bezoek geweest om zijn belevenissen te noteren. Spelen op de scheepswerf van zijn vader. Op klompen naar school. Schaatsen op een dik pak ijs, want in die tijd waren de winters nog streng. De Tweede Wereldoorlog. Als soldaat bij de artillerie met een mitrailleur schieten op laag overvliegende Messerschmidts. Hij weet het zich allemaal nog te herinneren.

Als het laatste vraaggesprek achter de rug is, schrijf ik het verhaal. En reken maar dat het een boeiend verhaal wordt. Een mooi boek met foto’s. Zijn kinderen en kleinkinderen, maar ook de kinderen die daarna komen, zullen het op elke gewenst moment uit de kast kunnen pakken. Ook als de hoofdpersoon van het verhaal er niet meer is. Een leven is immers eindig. Maar een levensverhaal is blijvend.

Wilt u ook uw levensverhaal laten schrijven? Bel me dan op 06-19475058 en maak een afspraak voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek.

0 Reacties op Een leven is eindig, maar een levensverhaal is blijvend:

Comments RSS

Voeg een reactie toe:

Je naam:
E-mailadres: (vereist)
Website:
Reactie:
Maak je tekst groter, vetgedrukt, schuingedrukt en meer met HTML tags. Zo werkt het.
Post Comment
Website Builder
mogelijk gemaakt
door Vistaprint