-
RSS

Recente posts

Oliebol
Gourmetspel
Gas
Spannend
Dood

Categorie├źn

Levensverhalen als herinnering
Mogelijk gemaakt door

Mijn Blog

Schrijf geschiedenis met een levensverhaal

Voor veel oudere Nederlanders zullen 25 en 26 februari 1941 een speciale betekenis hebben. De Tweede Wereldoorlog woedde en in Amsterdam werd toen een massale demonstratie op touw werd gezet om te protesteren tegen het vervolgen van Joden door de Duitse bezetter. Omliggende plaatsen als Zaandam en Haarlem haakten aan. Lang duurde de actie niet. De Duitsers dreigden namelijk met represailles. Maar wereldwijde bekendheid heeft deze Februaristaking wel gekregen.

Ik moet eerlijk bekennen dat ik niet wist wat de Februaristaking inhield. Totdat de man van wie ik het levensverhaal opteken mij er alles over vertelde. Hij heeft de oorlog als jonge vent meegemaakt en zijn herinneringen zijn nog levend.

Als ik naar zijn verhalen luister, zit ik op het puntje van mijn stoel. In vind het heel boeiend om te horen wat hij heeft meegemaakt. Maar ik krijg daarmee ook meteen bijles in geschiedenis. Wat de Februaristaking inhield, dat vergeet ik nu nooit meer.

Maar dat geldt ook voor degenen die het levensverhaal uiteindelijk te lezen krijgen. Zijn kleinkinderen bijvoorbeeld. En daarmee stip ik meteen een belangrijk aspect van een levensverhaal aan: het helpt eraan mee dat de geschiedenis bewaard blijft. Een reden te meer om levensverhalen vast te leggen.

Belangstelling? Neem dan contact met me op voor een vrijblijvend, gratis kennismakingsgesprek. Bel 06-19475058 of kijk op www.marcelvanstigt.nl.

0 Reacties op Schrijf geschiedenis met een levensverhaal :

Comments RSS

Voeg een reactie toe:

Je naam:
E-mailadres: (vereist)
Website:
Reactie:
Maak je tekst groter, vetgedrukt, schuingedrukt en meer met HTML tags. Zo werkt het.
Post Comment
Website Builder
mogelijk gemaakt
door Vistaprint