-
RSS

Recente posts

Oliebol
Gourmetspel
Gas
Spannend
Dood

Categorieën

Levensverhalen als herinnering
Mogelijk gemaakt door

Mijn Blog

Een levensverhaal met structuur

Op Hemelvaartsdag heb ik voor het eerst deelgenomen aan de jaarlijkse Beemster Open Dag. Erg druk was het niet, met drie visites, maar toch kijk ik er met een voldaan gevoel op terug. Vooral omdat één van mijn bezoekers iets heel aardigs zei. Hij bladeren een boek door dat ik als voorbeeld van een levensverhaal op tafel had gelegd en zei iets in de trant van: ‘Het is toch eigenlijk best een gave als je van wat iemand allemaal vertelt een goed lopend verhaal kunt maken.’

Kijk, dat zijn nou uitlatingen waarvan ik heel vrolijk word.

Of het een gave is, laat ik graag in het midden. Wel moet ik zeggen dat ik er erg goed in ben om alle aantekeningen die ik tijdens de vraaggesprek maak in een goed geordend, gestructureerd verhaal om te zetten. En of de hoofdpersoon nou van de hak op de tak springt, allerlei zijpaden inslaat of constant terug gaat in de tijd, dat maakt me niet uit. Integendeel: dan wordt het voor mij alleen maar leuker om overzicht te scheppen en structuur aan te brengen.

Ik heb dat altijd al leuk gevonden. Op school had ik de gewoonte mijn huiswerk af te raffelen en soms over te slaan, maar niet als ik een werkstuk moest maken. Dan nam ik uitgebreid de tijd om hoofdstukken te kiezen, informatie te verzamelen – stapels boeken haalde ik uit de bibliotheek, want internet bestond toen nog niet – en een boeiend, prettig leesbaar boekwerk te schrijven. Daar kreeg ik trouwens standaard minimaal een 8 voor.

Later ben ik journalist geworden en schreef ik vooral graag human interest-artikelen.

En nu heb ik het een met het ander gecombineerd.

Wilt u uw levensverhaal laten schrijven door iemand die dat met veel passie doet en er een prettig leesbaar boekwerk met een duidelijke structuur van bakt? Maak dan een afspraak voor een gratis kennismakingsgesprek.


0 Reacties op Een levensverhaal met structuur:

Comments RSS

Voeg een reactie toe:

Je naam:
E-mailadres: (vereist)
Website:
Reactie:
Maak je tekst groter, vetgedrukt, schuingedrukt en meer met HTML tags. Zo werkt het.
Post Comment
Website Builder
mogelijk gemaakt
door Vistaprint