-
RSS

Recente posts

Oliebol
Gourmetspel
Gas
Spannend
Dood

Categorie├źn

Levensverhalen als herinnering
Mogelijk gemaakt door

Mijn Blog

Slipper(tje)s

Op mijn slippers flipflapte ik de sportzaal binnen voor mijn introductieles. Dat was fout nummer 1. Spinnen met slippers, dat is vragen, nee: smeken om problemen. Die kreeg ik dan ook.

Zittend spinnen ging nog wel, al dreigde ik al snel van de pedalen te glijden omdat mijn slippers nu eenmaal niet veilig in de beugels zaten, maar op het moment dat we staand moesten fietsen, ging het gruwelijk mis. Mijn rechtervoet schampte langs de trapper, ik raakte uit balans en schuurde langs het zadel met een lichaamsdeel dat daar nou net niet tegen bestand is. Een misselijkmakende pijn schoot vanuit mijn kruis naar mijn keel.

Gelukkig herstelde ik snel. Daarna bleef ik stug zitten. Dan maar zadelpijn. En daarmee kwam fout nummer 2 aan het licht. Ik had een reguliere sportbroek aangetrokken. Niet ideaal. Een wielerbroek was echt meer op zijn plaats geweest. Maar ja, wist ik veel.  

Fout, nou ja: nalatigheid nummer 3 diende zich vanzelf aan. Dorst, maar geen flesje meegenomen dat ik met water kon vullen. Zó stom. Tijdens het spinnen verlies je vocht, liters, lijkt het wel. Water drinken is echt noodzakelijk.

Toch heb ik het deze eerste les goed gedaan. Vind ik. Ik fiets bijna nooit, alleen op een enkele windstille zomeravond, en nu ben ik toch maar een heel uur blijven trappen. En het beviel me uitstekend.

Twee keer per week ga ik dit doen. Want er mogen bij mij best wat pondjes af en ik wil me fitter voelen.

Fout 4 zal ik gelukkig niet maken. Als ik fiets, droom ik nog wel eens weg en kan ik zomaar tegen een lantaarnpaal of in een berm belanden. Daar hoef ik nu niet bang voor te zijn.

Marcel van Stigt


0 Reacties op Slipper(tje)s:

Comments RSS

Voeg een reactie toe:

Je naam:
E-mailadres: (vereist)
Website:
Reactie:
Maak je tekst groter, vetgedrukt, schuingedrukt en meer met HTML tags. Zo werkt het.
Post Comment
Website Builder
mogelijk gemaakt
door Vistaprint