-
RSS

Recente posts

Oliebol
Gourmetspel
Gas
Spannend
Dood

Categorieën

Levensverhalen als herinnering
Mogelijk gemaakt door

Mijn Blog

Woningnood

Ik loop naar de waslijn en bevrijd een droge spijkerbroek uit twee knellende knijpers. Uit macht der gewoonte tast ik in de zakken. Vraag me niet waarom. Ik vis uit de rechterzak een visitekaartje. Lekker fris meegewassen. Maar daardoor wel verweekt en verbleekt.

Het kaartje is van mijn makelaar. Het logo is nog te zien, de naam en het 06-nummer zijn vervaagd. Geeft niet. Als het goed is heb ik hem binnenkort niet meer nodig. Mijn huis is verkocht – ho ho, wel onder de gebruikelijke voorwaarden, dus ik wacht nog even met juichen.

Na mijn scheiding wilde ik het huis op mijn naam laten zetten en er blijven wonen. Maar daar dacht mijn bank net even anders over. Dat kun je weleens hebben. Met zachte drang werd ik aangemoedigd het huis te verkopen.

Op 29 juni is het zover. Dan komen – in principe – de nieuwe bewoners, en dan zou het slordig zijn als ik hier nog rondhang. Ik moet dus weg. Waarheen? Geen flauw idee. Het liefst ergens in Purmerend. Daar zitten onze twee kinderen op school. Zou mooi zijn. Hoeven ze niet meer van en naar de Beemster te fietsen. Altijd wind tegen hier, welke kant je ook opgaat. Raar.  

Twee appartementen heb ik bekeken, maar daarvoor zal ik niet in aanmerking komen. De kans dat het Nederlands Elftal alsnog aan het WK mag meedoen is groter. Er zijn belangstellenden die ver boven de vraagprijs bieden. Een enkeling, heb ik begrepen, wil zelfs een riant bedrag in één keer, bijna achteloos, op tafel leggen.

Sorry, maar daar kan ik niet tegenop.

De tijd dringt. Maar het gáát lukken. Er zijn nog opties over. Nog een paar bladzijden uitlezen en dan sla ik een nieuw hoofdstuk open.

En wát een spannend boek.  

Marcel van Stigt

 


0 Reacties op Woningnood:

Comments RSS

Voeg een reactie toe:

Je naam:
E-mailadres: (vereist)
Website:
Reactie:
Maak je tekst groter, vetgedrukt, schuingedrukt en meer met HTML tags. Zo werkt het.
Post Comment
Website Builder
mogelijk gemaakt
door Vistaprint