-
RSS

Recente posts

Oliebol
Gourmetspel
Gas
Spannend
Dood

Categorieën

Levensverhalen als herinnering
Mogelijk gemaakt door

Mijn Blog

Treinleed

Ik zat in de trein, op weg naar huis, lekker in mijn boek te lezen. Ineens ging het ernstig mis. Niet met mij, maar met de man die in het gangpad schuin tegenover mij zat. Hij moest overgeven. Zomaar. Ik zag het uit mijn ooghoek gebeuren. Een klets kots klotste over de tas die op zijn schoot lag, over zijn handen en op de grond.

Gadverdegadver.

Wat doe je in zo’n geval als medereiziger? Nou, ik helemaal niks. Mijn eerste reactie was: wegwezen! Maar dat vond ik wat lullig tegenover die arme vent. Alsof ik hem afwees. Een jongen die bij een van de deuren stond gaf hem zijn flesje water. ‘Drink maar leeg,’ zei hij. De man pakte het met een flauwe glimlach aan en nam een slok.

Doe dat nou niet! schoot het door me heen. Straks komt dat water er, met de rest van zijn maaginhoud, weer uit. Vaak blijft het namelijk niet bij één keer en zijn bleke gezicht deed het ergste vrezen. En dan die schommelende trein… Ik verlangde sterk naar mijn eindbestemming.

Krampachtig hervatte ik het lezen. Het lukte niet. Letters vormden woorden, maar ik herkende ze niet. Bij het volgende station stapte een nieuwe reiziger in. Hij gleed uit over de natte plek op het gangpad en zocht in een reflex steun bij een stang. De dader keek hem verontschuldigend aan. Daarna veegde hij de boel zo goed als het ging schoon met een papieren zakdoekje.

Nog ongeveer tien minuten. tot mijn laatste station. Wat kan een treinreis soms lang duren. Maar bij het station daarvóór werd ik verlost. De man stapte uit. Het flesje had hij laten staan, de besmeurde stoel was weer dichtgeklapt en de geur van braaksel bleef hangen. Een zure herinnering aan mijn spannendste treinreis tot nu toe.

Marcel van Stigt

 


0 Reacties op Treinleed:

Comments RSS

Voeg een reactie toe:

Je naam:
E-mailadres: (vereist)
Website:
Reactie:
Maak je tekst groter, vetgedrukt, schuingedrukt en meer met HTML tags. Zo werkt het.
Post Comment
Website Builder
mogelijk gemaakt
door Vistaprint