-
RSS

Recente posts

Indruk
Ontroerd
Verbijstering
Klantenbinding
Onrecht

Categorieën

Levensverhalen als herinnering
Mogelijk gemaakt door

Mijn Blog

Kippig

De verhouding met mijn drie kippen is bekoeld. Laat ik het maar gewoon stellen zoals het is. Problemen met de haan heb ik gelukkig niet. Hij doet nog steeds van kukeluku en altijd op een schappelijk tijdstip, zo rond zessen, en niet in het holst van de nacht. We hebben daar duidelijke afspraken over gemaakt en daar houdt hij zich keurig aan. Chapeau!

Zijn grootste verdienste is dat hij netjes binnen de afrastering blijft die ik op ruime afstand rond het kippenhok heb gespannen. 

En dat is nu net wat die kippen niet doen.

Die afrastering – een fijnmazig netwerk – staat daar niet zomaar. Het viertal werd namelijk wat ondernemend en ging steeds verder van huis. Met grote regelmaat kreeg ik een app van buren dat mijn haan en kippen in hun tuin rondscharrelden. En ze zochten het verder en verder. Maar ook hadden ze de moestuin van mijn directe buren ontdekt. Een waar paradijs voor ze.

Mijn buren zijn geen types die De Rijdende Rechter op me zullen afsturen, maar dit wil ik gewoon niet. Vandaar die afrastering.

Toch is het probleem hiermee niet opgelost. Die kippen weten soms te ontsnappen. Ook nadat ik het net met pinnen in de grond vaster heb gezet, blokkades heb opgeworpen en stoeptegels op kwetsbare plekken heb gelegd.

Maar hoe? Geen idee. Ik neem dit mijn kippen hoogst kwalijk.

Zondag heb ik extra maatregelen genomen: de ruimte ingeperkt en het overtollige stuk net als tweede laag achter de eerste laag gespannen. ‘Zo’, riep ik tevreden. ‘Geregeld.’

Gisteravond kwam ik thuis van mijn werk. Twee kippen liepen doodleuk bij mijn achterdeur.

Ik weet het even niet meer. Hoe flikken ze dit? Ik zie het gewoon niet. Of word ik zelf een beetje kippig?
 
Marcel van Stigt  


2 Reacties op Kippig:

Comments RSS
falsi orologi rolex on dinsdag 25 december 2018 6:53
all i can say is i can't wait!!!!....i hate that whore bella and i hope they kill her for dating & getting pregnant for my EDWARD:) but i'm anxious thou....
Reageren op een reactie


orologi replica rolex on maandag 31 december 2018 10:07
The tulsi is sold in a high quantity around the world.link
Reageren op een reactie

Voeg een reactie toe:

Je naam:
E-mailadres: (vereist)
Website:
Reactie:
Maak je tekst groter, vetgedrukt, schuingedrukt en meer met HTML tags. Zo werkt het.
Post Comment
Website Builder
mogelijk gemaakt
door Vistaprint