-
RSS

Recente posts

Indruk
Ontroerd
Verbijstering
Klantenbinding
Onrecht

Categorieën

Levensverhalen als herinnering
Mogelijk gemaakt door

Mijn Blog

Voorspelling


Ik ben alvast aan het inpakken voor mijn naderende verhuizing en kom de foto van mijn jongere broer tegen. Meteen moet ik denken aan een wonderlijke gebeurtenis in mijn vorige huis.

We hadden een nieuwe keuken laten plaatsen en, omdat we toch zo lekker bezig waren, meteen de aangrenzende eetkamer verbouwd. Mijn broer kwam langs om het resultaat te bekijken. Hij liep door de keuken en om het allemaal eens rustig te kunnen bekijken ging hij op de nieuwe, diepe vensterbank bij het zijraam zitten. Daar zat hij kennelijk heel comfortabel. Hij ging een beetje verzitten, sloeg zijn armen over elkaar en keek tevreden om zich heen. ‘Dit wordt mijn plek,’ zei hij.

Niet lang daarna nam de kanker bezit van zijn lichaam. Mijn broer kreeg nog van alles toegediend, maar het had geen enkele zin. Hij overleed.

Als tastbare herinnering kregen we een mooie portretfoto en die zette ik op het dressoir. Daar is hij lang blijven staan.

Totdat mijn inmiddels ex-echtgenote spontaan wat veranderingen in het interieur doorvoerde. Ik kwam van mijn werk thuis en had niets in de gaten. Er wil mij nog weleens iets ontgaan - al zou er ineens een uitbundig versierde kerstboom in huis staan met flikkerde lampjes, het zou me niet opvallen – dus ze moest me er even op attenderen dat ze wat decoratieve elementen had omgewisseld.

Ik nam het voor kennisgeving aan.

Maar niet toen ze over de foto van mijn broer begon. ‘O, ik heb de foto van je broer verplaatst,’ zei ze. ‘Kijk, daar op de vensterbank bij het zijraam. Waarom weet ik niet, maar het leek me een mooie plek.’

Ik trok voelbaar wit weg en er verscheen kippenvel op mijn onderarmen. Weer zag ik hem zitten en hoorde ik het hem zeggen: ‘Dit wordt mijn plek.’

Marcel van Stigt


1 Reactie op Voorspelling:

Comments RSS
Ton Moes on maandag 25 juni 2018 8:40
Noppie....gelukkig nog altijd in onze gedachten!
Reageren op een reactie

Voeg een reactie toe:

Je naam:
E-mailadres: (vereist)
Website:
Reactie:
Maak je tekst groter, vetgedrukt, schuingedrukt en meer met HTML tags. Zo werkt het.
Post Comment
Website Builder
mogelijk gemaakt
door Vistaprint