-
RSS

Recente posts

Indruk
Ontroerd
Verbijstering
Klantenbinding
Onrecht

Categorie├źn

Levensverhalen als herinnering
Mogelijk gemaakt door

Mijn Blog

Thuis

Elke keer als ik van mijn werk thuiskwam en uit de auto stapte, rende Sjors naar de brug. Dan ging hij zitten en miauwde me toe. "Hallo Sjors, alles goed?", riep ik dan. Ik liep naar hem toe, zakte door mijn hurken, aaide hem drie keer over zijn bol. Dan was het klaar en rende hij naar de buren.

Sjors is - nee, was - een van onze drie katten. We hebben hem ooit via Marktplaats uit een krap flatje in Almere bevrijd. Uit pure wanhoop sprong hij telkens van het balkon op drie hoog naar beneden om in godsnaam wat ruimte en buitenlucht te ervaren. Niet ideaal. 

In Westbeemster vond hij een paradijsje. Grote rommeltuin, overal weilanden, aardige buren en volop ratten, muizen en mollen om mee te donderjagen. 

Sjors wilde niet weg. Zijn maatjes Beertje en Sippie lieten zich gemakkelijk oppakken en naar de woning van mijn ex vervoeren, maar zelf wilde hij er niets van weten. Een keer heb ik hem via een achterdeur de auto in gelokt. Toen ik voorin instapte, vloog hij via mijn schouder naar buiten.

Daarom met al mijn vernuft een geopend blikje tonijn (in olijfolie) achter in een kattenbak gezet. Als hij de verleiding niet zou kunnen weerstaan, zou ik het deurtje vergrendelen en kon ik hem meenemen. Hij trapte er niet in. 

Eigenlijk wisten we het al. Sjors heeft zijn thuis gevonden en wilde daar blijven. En toen bleek dat de nieuwe bewoners toch al van plan waren een kat te kopen en gecharmeerd waren van Sjors, was de zaak snel beklonken.

Komend weekend ga ik naar mijn oude huis om een berg post op te halen. Staat Sjors dan weer op de brug? Denk zomaar van niet.

Marcel van Stigt   

0 Reacties op Thuis:

Comments RSS

Voeg een reactie toe:

Je naam:
E-mailadres: (vereist)
Website:
Reactie:
Maak je tekst groter, vetgedrukt, schuingedrukt en meer met HTML tags. Zo werkt het.
Post Comment
Website Builder
mogelijk gemaakt
door Vistaprint