-
RSS

Recente posts

Indruk
Ontroerd
Verbijstering
Klantenbinding
Onrecht

Categorie├źn

Levensverhalen als herinnering
Mogelijk gemaakt door

Mijn Blog

Buitenbeentje

In de vissenkom hing vanmorgen een gelaten sfeer. Al snel snapte ik waarom. Ben, een van de drie goudvissen, dreef op zijn rug. Zéér dood. De twee andere vissen, Bert en Bastiaan, bleven op gepaste afstand en leken er wat neutraal onder.

Ik heb Ben met een pollepel uit het water gevist en hem samen met een ferme ochtendplas door de wc gespoeld. Beetje ongevoelig, ik weet het. Maar ik ben niet zo van de sentimenten.

Laat ik eerlijk zijn: Ben was een buitenbeentje. Zo is het altijd geweest. Bert en Bastiaan trokken vanaf het begin samen op, Ben hing er een beetje bij. Kwamen de twee maatjes vanaf links aanzwemmen, koos Ben standaard voor de tegenovergestelde richting. En andersom. Ja, dan moet je het ook helemaal zelf weten. 

Vaak dacht ik: zoek dan aansluiting. Ben heeft het nooit gedaan. Misschien hunkerde hij juist naar een solitair bestaan. Bij vissen weet je zoiets niet.

Soms zwom Ben recht op de wand af. Stootte zijn neus en schrok terug. Om een minuut later precies hetzelfde te doen. Bert en Bastiaan zagen het gebeuren en keken elkaar dan even veelbetekenend aan - tenminste, daar leek het op.

Nee, een hecht driemanschap was het niet. Ik kan er niet omheen. En natuurlijk, het wordt best even wennen voor Bert en Bastiaan. Maar of ze Ben echt zullen missen. Ik betwijfel het.

Marcel van Stigt 

0 Reacties op Buitenbeentje:

Comments RSS

Voeg een reactie toe:

Je naam:
E-mailadres: (vereist)
Website:
Reactie:
Maak je tekst groter, vetgedrukt, schuingedrukt en meer met HTML tags. Zo werkt het.
Post Comment
Website Builder
mogelijk gemaakt
door Vistaprint