-
RSS

Recente posts

Oliebol
Gourmetspel
Gas
Spannend
Dood

Categorieën

Levensverhalen als herinnering
Mogelijk gemaakt door

Mijn Blog

Genant

Mijn zwembroek was oud en sleets, maar kon nog wel een jaartje mee, vond ik. Ik trok het touwtje aan, stapte op de glijbaan en na een erg stroeve gang naar beneden zwom ik naar de kant. Ik klom erop en zocht het belendende sportbad op. Daar nam ik een duik vanaf de lage duikplank. En toen merkte ik dat er naar me werd gekeken.

Zonder bril kon ik het niet helder zien, maar ik voelde het. En wat doe je dan als man? Dan keer je om, loop je terug en duik je nog eens, en wel zo dat iedereen het ziet.

Luid kuchend betrad ik de duikplank, liet hem een paar keer lichtjes veren en schudde wat met mijn armen. Ik had nu alle aandacht.

Zo stoer mogelijk dook ik het water in. Eenmaal boven proestte ik het hevig uit. Ik verliet het bad en besloot rond te paraderen. 

Niet geheel toevallig liep ik langs een bankje waarop wat vrouwen zaten. Mijn buik trok ik in. De ogen voelde ik in mijn rug kietelen.

Andere badgasten hadden kennelijk in de gaten dat er iets bijzonders aan de hand was. En dat ik daarin een centrale rol speelde. Dus liep ik een stukje door om mezelf ook aan andere dames te laten zien.

Zwevend van trots keerde ik terug naar het plekje op het gras waar mijn twee kinderen zaten. Voordat ik op mijn badhanddoek plaatsnam draaide ik me nog één keer om en genoot met de handen in de zij na van alle aandacht.

‘Wat heb jíj nou, pap?’riep mijn zoon.
‘Mmm? Wat bedoel je?’reageerde ik dromerig.
‘Ben je van de glijbaan geweest?’
‘Ja,’ zei ik.
‘Met die versleten zwembroek?’
‘Ja, maar wat is er dan?’
‘Wat is er dan? De achterkant is helemaal stuk. Iedereen kan zo je blote billen zien.’

Marcel van Stigt


0 Reacties op Genant:

Comments RSS

Voeg een reactie toe:

Je naam:
E-mailadres: (vereist)
Website:
Reactie:
Maak je tekst groter, vetgedrukt, schuingedrukt en meer met HTML tags. Zo werkt het.
Post Comment
Website Builder
mogelijk gemaakt
door Vistaprint