-
RSS

Recente posts

Oliebol
Gourmetspel
Gas
Spannend
Dood

Categorieën

Levensverhalen als herinnering
Mogelijk gemaakt door

Mijn Blog

Tevreden

Het plafond was hagelwit en precies boven mijn hoofd kroop een grote spin. Liggend op mijn rug kon ik hem goed volgen. Niet dat een spin nou zo bijzonder is, ik heb er meer gezien, maar ik had dringend behoefte aan afleiding. Ik lag namelijk bloednerveus bij mijn huisarts op de snijtafel, in afwachting van De Ingreep.

Het idee was van mijn ex. Zij vond dat het ook mijn verantwoordelijkheid was om de geboorte van een derde kind te voorkomen. Daar zat wat in.

Al na vier maanden maakte ik een afspraak en toen moest ik eraan geloven. Mijn huisarts zou De Ingreep samen met een collega  uitvoeren. Prima. Twee weten meer dan één.

De deur zwaaide open, de twee mannen kwamen binnen. Ik zuchtte diep. De collega was heel groot en dat gold vanzelfsprekend ook voor zijn handen. En daarmee moest-ie dan… 

Mijn ogen hield ik strak op de spin gericht. Kijken. Blijven kijken.

Toch wierp ik af en toe een blik richting kruis. En dan zag ik meer dan mij lief was. Zoals mijn huisarts die zich naar het operationele gebied toe boog met een injectiespuit in de hand, het puntje van zijn tong tussen zijn tanden. Vier prikken kreeg ik. Ik zat bijna tegen het plafond - naast die spin.

De twee waren veel langer bezig dan ik - en zij zelf, hoorde ik later - hadden verwacht. Een vol uur. En ik lag daar maar. Hulpeloos. Machteloos. Radeloos.

'Bijna klaar,’ riep mijn huisarts uiteindelijk. Uit mijn ooghoek zag ik een draad. En toen: ‘Ja, het is gebeurd, meneer Van Stigt.’

Na twee dagen ging het wel weer. En het zou voor altijd bij mijn huidige twee kinderen blijven. Opnieuw vader worden zit er niet meer in. Hoeft ook niet. Ben dik tevreden zo.

Marcel van Stigt

   

0 Reacties op Tevreden:

Comments RSS

Voeg een reactie toe:

Je naam:
E-mailadres: (vereist)
Website:
Reactie:
Maak je tekst groter, vetgedrukt, schuingedrukt en meer met HTML tags. Zo werkt het.
Post Comment
Website Builder
mogelijk gemaakt
door Vistaprint