-
RSS

Recente posts

Oliebol
Gourmetspel
Gas
Spannend
Dood

Categorieën

Levensverhalen als herinnering
Mogelijk gemaakt door

Mijn Blog

Tourterreur

Tour de France-editie weet-ik-veel is bezig. Ik vind er oprecht geen bal aan. Vroeger al vond ik het stomvervelend om op tv minutenlang naar een sliert wielrenners te moeten kijken. Er viel helaas niet aan te ontkomen. Ik volgde het Wimbledon-tennistoernooi op de voet dat gelijktijdig plaatsvond en er waren maar drie tv-kanalen. De regie moest keuzes maken en schakelde herhaaldelijk tussen Frankrijk en Engeland. En vaak met een onthutsend slechte timing.

Ik vergeet het nooit: John McEnroe tegen Jimmy Connors. Een zinderende partij. Connors gooit de bal op om misschien wel een beslissend punt te scoren. Ik zit op de rand van de driezitter en houd mijn adem in. De bal hangt in de lucht. Connors gaat uithalen en… daar stuift ineens een twintigtal hijgende, diep over het stuur gebogen wielrenners over een autoweg. Hadden ze overgeschakeld. Vonden ze dat belangrijker.

Ik kan er nóg hels om worden.

Toch, geloof het of niet, ben ik wel eens live getuige geweest van de aankomst van de renners in Parijs. Het betrof een lezersreis van de krant, waar ik als journalist werkte, en ik moest ter plekke een verslag maken. Leuke trip, maar vooral omdat ik verbleef in een luxueuze hotelkamer met bar en schuimbad. Ik wilde er het liefst de hele dag met een spannend boek in blijven sudderen. 

Maar ik werd geacht een reisverslag te maken. Dus stond ik op de finaledag met tegenzin langs de Champs Elysées om blije lezers te interviewen en foto’s te schieten.

Een luid en vrolijk gejuich klonk op toen de eerste renner – vraag me niet wie – de eindstreep passeerde. Ook ik werd blij van binnen. Want de bus stond al klaar en meteen na de finish zouden we terug naar Nederland rijden.

Marcel van Stigt


0 Reacties op Tourterreur:

Comments RSS

Voeg een reactie toe:

Je naam:
E-mailadres: (vereist)
Website:
Reactie:
Maak je tekst groter, vetgedrukt, schuingedrukt en meer met HTML tags. Zo werkt het.
Post Comment
Website Builder
mogelijk gemaakt
door Vistaprint