-
RSS

Recente posts

Oliebol
Gourmetspel
Gas
Spannend
Dood

Categorie├źn

Levensverhalen als herinnering
Mogelijk gemaakt door

Mijn Blog

Badmuts

Vogels horen niet de godganse dag in een kooi te zitten, vind ik. Hoe kom ik hierop? Nou gewoon, ik zit op mijn dakterras en geniet van de duiven die over de rand van het dak pal tegenover mij trippelen, de ekster die op mijn reling landt en de zwerm zwaluwen die elke avond boven mijn hoofd overvliegt. Heerlijk toch, die vrijheid? Lekker zo laten.

Er zijn uitzonderingen. Ooit hebben mijn ex en ik een paar dagen bij kennissen op een dwergpapegaai gepast. Die mocht van mij wel in zijn kooi blijven. Vals kreng. Zat ik op de bank te lezen, dicht bij de kooi, beet hij me dwars door de tralies venijnig in mijn schouder. Daar moest ik echt voor uitkijken.

Zodra ik mij in de hoek van de bank nestelde, kwam hij meteen aanzetten. Niet plompverloren, maar heel sneaky. Centimeter voor centimeter zijwaarts in mijn richting. Ik had hem snel door. Liet ik hem komen en dook ik op het laatste moment weg. Had je die kop van hem moeten zien.

Als straf heb ik hem een dag lang geen water en voer gegeven. Even duidelijkheid scheppen. Daarna geen last meer van hem gehad. 

Thuis had mijn oudere broer vroeger een kanarie. Pluizig beestje, eng dunne nek en binnen twee maanden een geheel kaal koppie.

Mijn jongere broer noemde hem Badmuts.

Loom sprong onze huisvriend de hele dag van de ene naar de andere stok en weer terug. Wat moest hij anders? Op een zekere dag lag hij dood op de bodem.

Had hij het nou een beetje naar zijn zin gehad? We kunnen het alleen maar hopen.

Marcel van Stigt 

0 Reacties op Badmuts:

Comments RSS

Voeg een reactie toe:

Je naam:
E-mailadres: (vereist)
Website:
Reactie:
Maak je tekst groter, vetgedrukt, schuingedrukt en meer met HTML tags. Zo werkt het.
Post Comment
Website Builder
mogelijk gemaakt
door Vistaprint