-
RSS

Recente posts

Oliebol
Gourmetspel
Gas
Spannend
Dood

Categorieën

Levensverhalen als herinnering
Mogelijk gemaakt door

Mijn Blog

Benauwd

Nooit zal ik vergeten dat ik met 4 reisgenoten in Bombay bij een Indiaas gezin ben blijven eten. Het werd een benauwde avond.

Bombay lag op onze route door India en daar woonde de contactpersoon van onze reisorganisatie. We hebben met hem en zijn vrouw en drie kinderen kennisgemaakt. Vol trots showde hij zijn woning. Een armetierige, schamele hut. Hij nodigde ons uit om ’s avonds bij hen te eten.

Heel sympathiek, maar er rezen bij ons grote twijfels. We waren bang dat we hooguit een bolletje rijst, drie sperziebonen en een stukje brood kregen voorgeschoteld. Het leek ons wijs om vooraf zelf alvast te gaan dineren. Als ondergrondje, zeg maar. We vonden een Westers georiënteerd restaurant. Daar kon je jezelf helemaal klem vreten en dat hebben we gedaan. 

Verzadigd meldden we ons daarna bij de familie. De schrik sloeg in onze benen toen we naar de tafel keken. Die stond vol met dampende, rijk gevulde schalen. Gastheer en gastvrouw stonden er, met de armen over elkaar, glunderend bij en keken ons met een grote glimlach aan.

Het zweet brak ons uit. We zaten bomvol en er kon geen sperzieboontje meer bij. Toch zijn we gaan eten. Met tanden zo lang als tentstokken. We werkten moedig van elke schaal iets naar binnen. Maar veel, heel veel bleef onaangeroerd. Het echtpaar bleef de vriendelijkheid zelve.

Ik heb me nog nooit zo kapot geschaamd als op die avond.

Marcel van Stigt


0 Reacties op Benauwd:

Comments RSS

Voeg een reactie toe:

Je naam:
E-mailadres: (vereist)
Website:
Reactie:
Maak je tekst groter, vetgedrukt, schuingedrukt en meer met HTML tags. Zo werkt het.
Post Comment
Website Builder
mogelijk gemaakt
door Vistaprint