-
RSS

Recente posts

Indruk
Ontroerd
Verbijstering
Klantenbinding
Onrecht

Categorieƫn

Levensverhalen als herinnering
Mogelijk gemaakt door

Mijn Blog

Wee(k)

In een buurthuis bij mij om de hoek staan volgende maand lessen zwangerschapsyoga op het programma, zag ik. Old memories. Pakweg 14 jaar geleden heb ik er met mijn (inmiddels ex-)vrouw ook weleens aan deelgenomen. Als enige man. Wat een ellende.

Partners mochten de laatste twee lessen meedoen, en ik kwam er niet onderuit. Met gemengde gevoelens sjokte ik achter mijn zwangere vrouw aan, beiden in joggingpak en sportschoenen. We betraden het zaaltje en een schuine blik naar de aanwezigen volstond. Ja hoor, ik was de enige man. Ik was er al bang voor.

De aanstaande moeders keken me wat meewarig aan. Ach gut, een man. Wel dapper, hoor. Een paar vrouwen waren zich nog aan het omkleden en maakten daar meteen heel erge haast mee. Ze hadden geen mannen verwacht.

Net als ik.

Ik vermande me, zoals alleen mannen dat kunnen, en concentreerde me op mijn vrouw. Ik deed het immers allemaal voor haar.

We vormden een kring en gingen op matjes zitten. Veel hoefde ik niet te doen. Ik moest alleen pal achter mijn vrouw zitten en haar ondersteunen. Het meeste moest van haar zelf komen. De oefeningen volbracht ze heel serieus. Vooral de oefening waarin ze moest puffen op het ritme van een aangereikte zin: De-ze-wee-komt-nooit-meer-terug, de-ze-wee-komt-nooit-meer-terug. 

De les liep op zijn eind. De docente zette mokken dampende thee op een tafel voor de nazit. Gezèllig. Mijn vrouw bedankte gelukkig voor de eer, want ze wilde direct naar huis. Ik ook.

Ook de tweede les doorstond ik glansrijk; een voordeel was dat de dames aan mijn aanwezigheid gewend waren. Maar toch voelde ik me heel opgelucht toen het weekje zwangerschapsyoga voorbij was. 

Na afloop liep ik met verende tred voor mijn vrouw uit naar de auto. Het riedeltje zat nog in mijn hoofd en ik draaide het met plezier af, zij het met mijn eigen variant: De-ze-week-komt-nooit-meer-terug, de-ze-week-komt-nooit-meer-terug.

Marcel van Stigt


0 Reacties op Wee(k):

Comments RSS

Voeg een reactie toe:

Je naam:
E-mailadres: (vereist)
Website:
Reactie:
Maak je tekst groter, vetgedrukt, schuingedrukt en meer met HTML tags. Zo werkt het.
Post Comment
Website Builder
mogelijk gemaakt
door Vistaprint