-
RSS

Recente posts

Bijna-ongelukken
Verrassingen
Burenhulp
Match
Alfa-man

Categorie├źn

Levensverhalen als herinnering
Mogelijk gemaakt door

Mijn Blog

Vijftien

Het was 18 augustus 2003, rond half 2 in de nacht, en ik was slaapdronken naar het toilet gewaggeld voor een ferme plas. Vanuit de slaapkamer klonk de stem van mijn inmiddels ex-vrouw. 'Het is begonnen!'

Begonnen? herhaalde ik traag in mijn hoofd. Wat? Een film?

Ze doelde niet op een film. Ik was meteen klaarwakker. 

De weeën waren begonnen, maar, zo leerde mij een pro-actief telefoontje naar het ziekenhuis, het was nog niet serieus genoeg om die kant op te komen.

We slaagden erin te slapen. In de loop van de ochtend en middag volgden de weeën elkaar sneller op en werden ze heftiger. In de avond werd het hoog tijd om met spoed naar het ziekenhuis te rijden.

Met mijn vrouw puffend en kreunend op de achterbank - ze kneep mijn hoofdsteun bijna fijn - bereikte ik in tweede instantie de juiste ingang; in eerste instantie zag ik de kolossale letters EHBO, ook nog eens fel blauw schitterend, finaal over het hoofd en reed ik naar de reguliere parkeerplaats. 'Je... puf... moet... puf... naar... puf... rechts!' had mijn vrouw geroepen. 

Heel attent.  

Een zuster liep ons met een rolstoel tegemoet. O heerlijk, schoot het door me heen. Maar de stoel was niet voor mij bedoeld.

In de kamer waar het moest gebeuren wilde de zuster een logeerbed uitklappen. Dat was dan wel weer voor mij bedoeld. Het zou immers zomaar een lange nacht kunnen worden. 'Niet nodig', steunde mijn vrouw. 'Mijn kind gaat snel komen.'

Ze had gelijk. Op 19 augustus 2003, om 00.08 uur, werd onze prachtige dochter geboren. 

Intens geluk. Maar wat een loodzware, uitputtende, energievretende dag.

Nee, wij mannen hebben het niet altijd makkelijk.

Marcel van Stigt

   

0 Reacties op Vijftien:

Comments RSS

Voeg een reactie toe:

Je naam:
E-mailadres: (vereist)
Website:
Reactie:
Maak je tekst groter, vetgedrukt, schuingedrukt en meer met HTML tags. Zo werkt het.
Post Comment
Website Builder
mogelijk gemaakt
door Vistaprint