-
RSS

Recente posts

Indruk
Ontroerd
Verbijstering
Klantenbinding
Onrecht

Categorieën

Levensverhalen als herinnering
Mogelijk gemaakt door

Mijn Blog

Gemist

Weinig is zo frustrerend als een trein die net voor je neus wegrijdt. Ik maak het soms mee. Andere reizigers ook. Dat vind ik dan wel weer leuk.
 
Op station Zaandam moet ik overstappen en daar heb ik zeven minuten de tijd voor. Ruim zat. Dat geldt niet voor andere reizigers. Heerlijk om te zien wat er dan gebeurt. Keurige zakenlieden die met een verbeten trek om de mond en een tas onder de arm de roltrap bestormen. Toeristen die zich gehaast met een grote rolkoffer door de mensenmenigte heen werken. Corpulente dames die hijgend als een stoomlocomotief van de trap denderen. Een levendige drukte. Het blijft wel uitkijken. Ik ben een keer bijna ondersteboven gelopen door een man die twee enorme koffers meezeulde en dwars door me heen wilde.

Weet je wanneer het echt amusant wordt? Als op het spoor naast mij een andere trein komt aanrijden. De deuren openen zich en dan zijn er altijd wel reizigers die geen seconde te verliezen hebben, zich naar buiten storten en het op een rennen zetten. Ruim baan is er niet altijd, want reizigers die naar binnen willen staan soms hinderlijk in de weg.

Het moment suprême moet dan nog komen.

De conducteur kijkt naar links en naar rechts, fluit ten teken dat instappen niet meer mag, stapt zelf in, en dan sluiten de deuren zich. Dan ga ik op het puntje van mijn stoel zitten. En ja hoor, daar komt dan vaak iemand aanrennen die nog mee wil. En dan die uitdrukking op het gezicht, die binnen twee seconden omslaat van opluchting – ‘Oh gelukkig, ik heb hem nog nèt gehaald' – in verbijstering – ‘De deur! De deur gaat niet open!’. Er volgt een ram op de knop en dan zet de trein zich langzaam in beweging.

Afgelopen week was het weer zover. Een man die nèt te laat was keek de trein stokstijf na tot die uit zijn zicht was verdwenen. Daarna draaide hij zich om en liep vertwijfeld richting… ja, waarheen eigenlijk? Ik heb het niet meer kunnen zien. Mijn trein reed weg.

Marcel van Stigt
   

2 Reacties op Gemist:

Comments RSS
balenciaga replica on maandag 24 december 2018 14:48
Thank you so much for sharing your great work with us.
Reageren op een reactie


luxus uhren kaufen on maandag 31 december 2018 6:30
Students from bestessays.review/ loves going to the Museum, to discover new things and old artifacts.link
Reageren op een reactie

Voeg een reactie toe:

Je naam:
E-mailadres: (vereist)
Website:
Reactie:
Maak je tekst groter, vetgedrukt, schuingedrukt en meer met HTML tags. Zo werkt het.
Post Comment
Website Builder
mogelijk gemaakt
door Vistaprint