-
RSS

Recente posts

Alfa-man
Archibald
Polonaise
Paraat
Indruk

Categorie├źn

Levensverhalen als herinnering
Mogelijk gemaakt door

Mijn Blog

Hemels

Mijn jongere broer zou gisteren zijn 54ste verjaardag hebben gevierd, ware het niet dat hij in 2002 is overleden. Kanker. Kansloos. Kort na zijn dood vond in onze slaapkamer een mysterieus voorval plaats. Enkele maanden later nog een. 

Het eerste voorval speelde zich 's nachts af. Ik sliep en rond half 2, bleek achteraf, gebeurde het. In een droom verscheen in een flits een fel verlichte, engelachtige gedaante in bidhouding. Eén seconde later schrok ik wakker. Een harde bons. Links. Daar waar zich een inloopkast bevond. Het klonk alsof iemand met een vuist driftig op de schuifdeur had geramd.

Ik zat rechtop in mijn bed. En hoorde de metalen kleerhangers in de kast tingelen. Alsof ze even heen en weer bewogen en elkaar raakten. 

Wonderlijk toch?

Maanden later reed ik 's avonds door de donkere, verlaten polder naar huis. Ik moest sterk aan mijn broer denken. Ik miste hem. Vroeg hem spontaan om een groet. Het mocht ook een klein groetje zijn. Ben gauw tevreden.  

Onmiddellijk plofte er iets vanuit de lucht met grote kracht op mijn voorruit. Ik schrok me wezenloos. Het was iets zachts, en het spatte uiteen. Wat was dat? Een perzik? Een rotte tomaat? En... waar kwam het vandaan? Geen idee. Ik reed niet onder bomen, maar had alleen een sterrenhemel hoog boven me.

Ik zette de auto aan de kant. Even bijkomen. Enigszins hersteld van de schrik begon er iets bij me te dagen. Een warm gevoel welde op. Ik startte de motor. Met een brede, dankbare  glimlach vervolgde ik mijn weg.

Marcel van Stigt
 

1 Reactie op Hemels:

Comments RSS
falske ure til salg on zondag 30 december 2018 11:22
good postlink
Reageren op een reactie

Voeg een reactie toe:

Je naam:
E-mailadres: (vereist)
Website:
Reactie:
Maak je tekst groter, vetgedrukt, schuingedrukt en meer met HTML tags. Zo werkt het.
Post Comment
Website Builder
mogelijk gemaakt
door Vistaprint