-
RSS

Recente posts

Indruk
Ontroerd
Verbijstering
Klantenbinding
Onrecht

Categorie├źn

Levensverhalen als herinnering
Mogelijk gemaakt door

Mijn Blog

Geluk

Mijn zoon van 13 en ik zijn rechtgeaarde Ajax-fans. Onze harten zijn wit en in het midden loopt van boven naar beneden een brede,rode bloedbaan. Al jaren zitten we met het zweet in de handen voor de tv als Ajax voetbalt. Ajax moet winnen, da's logisch, maar de tegenstander moet ook helemaal suf worden gespeeld èn de doelpunten moeten zo wonderschoon zijn dat ze de hele wereld overgaan. 

Maar goed dat ze dit bij Ajax niet weten. De toch al hoge druk zou onmenselijke vormen aannemen. 

In het eerste kampioensjaar onder Frank de Boer zijn we voor het eerst naar de Arena geweest. Hoog op de tribune zagen we Ajax met 3-1 winnen van Excelsior. Na afloop snel naar de trein. Want al die fans op dat grote plein met liters bier onder een  brandende zon - die gaan op een gegeven moment ook naar huis. 

Onze Ajax-beleving heeft een nieuwe dimensie gekregen. Belangrijke wedstrijden bekijken we ergens in Amsterdam. Gezellig met de bus naar het Centraal Station, lopen richting het Rembrandtplein en onderweg een patatje eten. Mijn zoon vrolijk neuriënd, ik deinend op golven van geluk. 

De wedstrijd tegen Dynamo Kiev hebben we gevolgd in café Monica. We vervloekten Huntelaar, die kansen miste die mijn 88-jarige moeder met rollator nog had verzilverd, maar waren dolblij met de plaatsing voor de Champions League.

Vrijdag appte mijn zoon een screenshot door van de loting; hij houdt me van alles keurig op de hoogte. Een tweede plek in de poule is volgens hem haalbaar. Mooi.

Ook bij de finale tegen Manchester United, twee jaar geleden, zaten we in Amsterdam. De Heeren van Aemstel aan het Thorbeckeplein. Met mijn zoon helemaal vooraan, geklemd tegen de bar met riant zicht op het scherm. Ik als een harnas om hem heen. Het was stàmpvol. 

Van de barbediende kreeg mijn zoon een gratis Fanta. Een lichtelijk aangeschoten vijftiger in Ajax-shirt, vers vaasje Heineken in de hand, boog zich onvast naar hem toe en zei, redelijk verstaanbaar: 'Mijn vader nam mij vroeger ook vaak mee naar Ajax. Ik ben dat nooit vergeten.'

Hoop dat mijn zoon later, als hij in de vijftig is, er ook af en toe aan terugdenkt.

Marcel van Stigt 

0 Reacties op Geluk:

Comments RSS

Voeg een reactie toe:

Je naam:
E-mailadres: (vereist)
Website:
Reactie:
Maak je tekst groter, vetgedrukt, schuingedrukt en meer met HTML tags. Zo werkt het.
Post Comment
Website Builder
mogelijk gemaakt
door Vistaprint