-
RSS

Recente posts

Bijna-ongelukken
Verrassingen
Burenhulp
Match
Alfa-man

Categorie├źn

Levensverhalen als herinnering
Mogelijk gemaakt door

Mijn Blog

Knipoog

Ik liep mijn huiskamer binnen en de reacties van mijn kinderen lieten aan duidelijkheid niets te wensen over. Mijn zoon keek me stoïcijns aan, maar kon een grijns niet onderdrukken. Mijn dochter sloeg een hand voor haar mond en barstte in lachen uit. 

Het ging niet om het montuur van de nieuwe leesbril die ik aan mijn kritische kroost wilde showen. Nee, het punt was dat mijn ogen er een stuk groter uitzagen. Vergelijk het maar met een kikker die heel verbaasd kijkt. Had ik zelf nog niet gezien.

Nou ja, dacht ik, dat is dan maar zo. Ik ben erg blij met mijn bril. Nu zie ik tenminste weer wat.

Met mijn ogen is van alles aan de hand. Kans op glaucoom en dus dagelijks, tot mijn onherroepelijke dood, druppelen. Zowel rechts als links een vervormd hoornvlies - niet rond, maar een punt - en daardoor op eigen kracht een belabberd zicht.

Een bril haalde nooit zoveel uit. Alleen maar vage contouren. Lenzen hielpen ook niet, want die bleven niet netjes zitten. Ja, het was nogal behelpen. Hoe ik dan toch van die heerlijke blogs produceer? Nou gewoon, op de tast. 

Maar de technische ontwikkelingen gaan razendsnel. Dat geldt ook voor lenzen. Er zijn nu lenzen die op mijn weerbarstige ogen passen. Die draag ik nu. Ze drukken het puntige hoornvlies als een bh op de juiste plek en... mijn zicht verbetert van 50% naar 100%. Een wereld is voor mij opengegaan. En voor het lezen gebruik ik mijn nieuwe bril.

Moet nog wel even aan de lenzen wennen.  Als ik ze heb ingezet, loop ik vaak te knipperen. Daar moet ik een beetje voorzichtig mee zijn. Laatst liep ik op straat en begon ik met mijn rechteroog te knipperen. Het meisje dat bij een bushalte precies in mijn blikveld stond keek me 'not amused' aan. Haar vriend maakte aanstalten om me te lijf te gaan. 

Het voerde te ver om het allemaal aan ze uit te leggen. Ben maar snel doorgelopen. 

Marcel van Stigt 

0 Reacties op Knipoog:

Comments RSS

Voeg een reactie toe:

Je naam:
E-mailadres: (vereist)
Website:
Reactie:
Maak je tekst groter, vetgedrukt, schuingedrukt en meer met HTML tags. Zo werkt het.
Post Comment
Website Builder
mogelijk gemaakt
door Vistaprint