-
RSS

Recente posts

Verwarring
UWV
Familie
Close
Kattenkwaad

Categorieën

Levensverhalen als herinnering
Mogelijk gemaakt door

Mijn Blog

Risicoritten

Marktplaats is ideaal om spullen gratis of goedkoop in huis of tuin te halen. Mijn inmiddels ex-vrouw en ik hebben dit volledig uitgemolken. Ik haalde de bestellingen met mijn eigen auto op en het waren soms dolle ritten, niet vrij van gevaar voor mij en mijn medeweggebruikers.

Mijn eerste missie was het ophalen van een appelboom. De boom stak drie meter uit het zijraam aan de passagierskant en het zou zomaar kunnen dat ik onderweg, als een lansier in een ridderfilm, een paar fietsers uit hun zadel heb gestoten. 

Ik had een vijfdeursauto met voldoende ruimte. Maar ik moest wel vaak een beroep doen op mijn verdraagzaamheid, die gelukkig zo rekbaar is als elastiek. Alleen al die tweepersoons spiraalbodem. Een van de ijzeren hoeken rustte pijnlijk op mijn rechterschouder. Maar goed, je wilt een gratis spiraalbodem, dan moet je niet gaan zeuren.

Hetzelfde gold voor een ontmantelde kledingkast. De planken die over de hoofdsteun van de passagiersstoel lagen schoven bij elke bocht naar rechts mijn kant op en dan moest ik ze als een rugbyer  met een fikse schouderduw van mijn lijf zien te houden. 

Tientallen graszoden heb ik op de achterbank gepropt. Complete tuinen heb ik leeg getrokken. Het moet voor medeweggebruikers een wonderlijk gezicht zijn geweest: een auto volgestouwd met  planten en struiken, de bestuurder weggemoffeld achter bladeren en takken.  Maar mijn auto rook wel lekker naar bos. 

Soms was de lading te zwaar. Een partij Belgische zwerfkeien, stapels tegels voor de keukenvloer, een massieve houtkachel met lange pijp – het paste er allemaal in, maar mijn auto kreunde en jammerde onder het gewicht en slingerde vervaarlijk. 

Soms droom ik nog van die rit met de glijbaan. Dan schrik ik met een schreeuw wakker en zit ik rechtop in mijn bed. De achterklep moest open blijven en ik had geen touw bij me om hem vast te zetten. Bij elke hobbel op de weg maakte mijn achterklep – gelijk met mijn hart – een zwieper. Een wonder dat ik glijbaan én klep onderweg niet ben kwijtgeraakt. 

Marcel van Stigt 

1 Reactie op Risicoritten:

Comments RSS
uk replica ray on zaterdag 30 maart 2019 19:58
Found Interesting and wonderfull keep sharing click me
Reageren op een reactie

Voeg een reactie toe:

Je naam:
E-mailadres: (vereist)
Website:
Reactie:
Maak je tekst groter, vetgedrukt, schuingedrukt en meer met HTML tags. Zo werkt het.
Post Comment
Website Builder
mogelijk gemaakt
door Vistaprint