-
RSS

Recente posts

Bijna-ongelukken
Verrassingen
Burenhulp
Match
Alfa-man

Categorieën

Levensverhalen als herinnering
Mogelijk gemaakt door

Mijn Blog

Grapje

Op het station Purmerend, vanwaar ik elke dag naar mijn werk in Hilversum reis, tref ik altijd dezelfde mensen. We wachten op dezelfde trein, bibberen in dezelfde windvlagen, schuilen gezamenlijk als het regent en balen eensgezind als op het beeldscherm boven onze hoofden, precies op het moment dat onze trein zou moeten arriveren, een even ontluisterende als nuchtere mededeling verschijnt: plus 10 minuten. 

We hebben ook weleens de boodschap gekregen dat onze trein niet zou rijden. Zakelijk, kil, ontdaan van elke vorm van compassie. Geen uitleg, en al helemaal geen excuses. 

Nou, daar stonden we dan. We waren nog niet zo vertrouwd met elkaar dat we elkaar warm en vol medeleven omhelsden, maar wisselden wel verslagen blikken uit. Er was begrip. En allemaal hadden we het gevoel dat we dit leed niet alleen hoefden te dragen. 

Zoiets schept een band.

Het is nog vrij pril allemaal, maar ik zie zomaar een soort clubgevoel ontstaan. Misschien worden we wel vrienden. Ja, waarom niet?

Eén keer heb ik in een balorige bui een grapje uitgehaald. Ik stond geleund tegen een muurtje omdat mijn, nee: ónze trein tien minuten later zou arriveren. Na twee minuten deed ik wat zoveel mensen doen als ze hun trein zien naderen. Dan stappen ze alvast naar voren. De andere reizigers krijgen daarmee het sein dat er iets staat te gebeuren – en dat is ook zo, want de trein komt eraan – en volgen het voorbeeld. 

Nu maakte ik me abrupt los van de muur en stapte drie meter naar voren, terwijl er nog nergens een trein was te bekennen. Iedereen, over de volle lengte van het perron, kwam in beweging. De opluchting was voelbaar. Ah, de trein! Hij komt! 

Niet dus.

Van alle kanten voelde ik blikken op mij gericht, variërend van ontgoocheling en verwarring tot woede en irritatie. Gelaten stapte iedereen weer achteruit.

Ik moest er inwendig enorm om lachen. Maar als ik hier vrienden wil maken, moet ik dit soort grappen maar niet meer uithalen.

Marcel van Stigt3 Reacties op Grapje:

Comments RSS
replica moncler on dinsdag 25 december 2018 3:21
I care about my health too!
Reageren op een reactie


Replica Watches on zondag 30 december 2018 11:21
I never regret of stopping by to your website.link
Reageren op een reactie


replica hublot watches on vrijdag 29 maart 2019 22:00
It is a very meaningful and insightful comments are more enjoyable, at least to me.
Reageren op een reactie

Voeg een reactie toe:

Je naam:
E-mailadres: (vereist)
Website:
Reactie:
Maak je tekst groter, vetgedrukt, schuingedrukt en meer met HTML tags. Zo werkt het.
Post Comment
Website Builder
mogelijk gemaakt
door Vistaprint