-
RSS

Recente posts

Intimiteiten
Uit
Asielzoeker
Grapje
Risicoritten

Categorie├źn

Levensverhalen als herinnering
Mogelijk gemaakt door

Mijn Blog

Asielzoeker

Het was een barre, bitterkoude decemberdag in 2013. Uit het speelhutje in de achtertuin klonk een zacht, klaaglijk gemiauw. De bron hadden we snel gevonden. In een hoekje bibberde een kittentje; hooguit 15 centimeter groot. Helemaal alleen. 

Wat moesten we hiermee? We wisten het even niet. Alleen onze twee kinderen, die zich bij ons voegden, waren er meteen over uit: in huis nemen. En wel meteen.

De kleine kat nam het heft in eigen poot. Tot onze verbazing kwam het uit zijn veilige maar oncomfortabele schuilplaats te voorschijn en schuifelde naar de buitendeur, waar we met zijn vieren achter stonden om te overleggen. Wij keken naar beneden, hij keek naar boven. Met smekende, grote, gele ogen, die geen boekdelen maar een complete reeks lijvige romans spraken:

Laat me alsjeblieft binnen, want ik heb het zo kououououd!

Onze dochter opende de deur en pakte het verkleumde beestje behoedzaam op en hield het tegen zich aan. We knutselden een mandje in elkaar, warmden wat melk op en toen het bedtijd was, zetten we het met onze logé erin naast het bed van onze dochter. De volgende ochtend was Beertje, zoals ze hem had genoemd, een stuk opgeknapt.

Het ging na verloop van tijd steeds beter met hem en hij begon te groeien. Elke avond nam onze dochter Beertje als een knuffel mee naar bed. Ook met onze zoon werd hij de beste maatjes. Later zou Beertje elke nacht naast zijn hoofd op het kussen slapen.

Helemaal gezond bleek Beertje niet te zijn. Er waren weken dat hij constant liep te steunen, te kreunen en te snotteren. Op koude dagen lag hij als een vaatdoek bij de warme haard. Hij heeft, zo leerde een bezoek aan de dierenarts, slechts één long die ook nog eens op halve kracht werkt. Waarschijnlijk had moeders hem daarom achtergelaten. De ijzeren wetten van de natuur.

Maar hij groeide eroverheen en in het gezin nam Beertje al snel een prominente plek in. Nog steeds krijgt hij alle aandacht, liefde en zorg die hij nodig heeft.

Voor hem is het elke dag Dierendag.

Marcel


0 Reacties op Asielzoeker:

Comments RSS

Voeg een reactie toe:

Je naam:
E-mailadres: (vereist)
Website:
Reactie:
Maak je tekst groter, vetgedrukt, schuingedrukt en meer met HTML tags. Zo werkt het.
Post Comment
Website Builder
mogelijk gemaakt
door Vistaprint