-
RSS

Recente posts

Kattenkwaad
Timing
Verhalen
Ballen
Veters

Categorie├źn

Levensverhalen als herinnering
Mogelijk gemaakt door

Mijn Blog

Uit

Als ik ziek ben, zie ik dingen die ik anders niet zou zien. Afgelopen week was ik thuis om bij te komen van een vervelende virus die zich in mijn longen had genesteld. Elke middag zat ik sloom met een krant aan het tafeltje in mijn huiskamer en staarde vanuit het raam naar de winkelstraat in het centrum van Purmerend.

Daar voltrok zich een interessant schouwspel.

Normaalgesproken gebeurt daar niet zo gek veel. Mensen lopen en fietsen af en aan en op dinsdag, de wekelijkse marktdag, staan er rijen kramen. Dat weet ik omdat ik op dinsdag weleens thuis werk. Er trekt dan ook een draaiorgel voorbij met steevast hetzelfde repertoire: The Beatles. Best gezellig, hoor.

Afgelopen maandag rond halfvier kwamen twee tieners op elkaar af. Een jongen en een meisje. De één lopend, de ander op de fiets. Ze hielden stil bij de schoenenwinkel, babbelden gezellig met elkaar, lachten, draaiden een beetje om elkaar heen en namen na een kwartier afscheid met een vluchtig, piepklein kusje. Heel lief. 

Dat gebeurde de dag daarna weer. En ook op woensdag. Zelfde plek, zelfde tijd, zelfde patroon. Een prille romance. Zelfs ik heb zoiets op een zeker moment door.

Op vrijdag was het weer zover. Maar nu verliep de ontmoeting heel anders. Ze praatten zichtbaar verhit met elkaar en dat ging van zijn kant gepaard met wilde armgebaren.

Uiteindelijk beende de jongen met grote passen weg. Het meisje bleef beduusd staan, keek hem even na en leek opeens tot een besluit te komen. Ze draaide haar fiets in een kordate beweging in zijn richting, sprong op het zadel en fietste achter hem aan. Toen ze hem passeerde beet ze hem iets toe en ging er snel vandoor. Hij keek nauwelijks op en vervolgde zijn weg zonder zijn pas in te houden. 

Vrijdag heb ik ze niet gezien. Volgens mij is het uit.

Marcel van Stigt


0 Reacties op Uit:

Comments RSS

Voeg een reactie toe:

Je naam:
E-mailadres: (vereist)
Website:
Reactie:
Maak je tekst groter, vetgedrukt, schuingedrukt en meer met HTML tags. Zo werkt het.
Post Comment
Website Builder
mogelijk gemaakt
door Vistaprint