-
RSS

Recente posts

Kattenkwaad
Timing
Verhalen
Ballen
Veters

Categorie├źn

Levensverhalen als herinnering
Mogelijk gemaakt door

Mijn Blog

Intimiteiten

De eerste keer dansen met een meisje. Ik zal het nooit vergeten. Het was tijdens een discofeestje op de lagere school en er werden ook langzame nummers gedraaid. Dan moest ik schuifelen. Het meisje dat tot mij was veroordeeld zocht met steelse, smekende blikken steun bij haar vriendinnen. Maar die konden niets voor haar betekenen.

Mijn handen legde ik beverig op haar schouders en ik stapte zo ver mogelijk naar achteren. Terwijl alle andere koppeltjes om ons heen heel gedurfd en o zo romantisch dicht tegen elkaar aan stonden, gaapte tussen mij en mijn danspartner een kloof van een halve meter. Stram als een bejaarde bewoog ik haar van links naar rechts en weer terug.

Ik leidde. Dát wel!

Ook op het voortgezet onderwijs moest ik eraan geloven. Onze klassenjuffrouw, een vrijgezelle, omvangrijke en truttige dame die elk gevoel en oog voor tienerproblematiek miste, nam tijdens schoolfeestjes het voortouw. Als een op hol geslagen olifant bonkte en stampte ze over de vloer.

Huiveringwekkend was het. Ik heb er geen ander woord voor.

Af en toe greep ze een nietsvermoedende jongen bij de arm - en desnoods bij zijn strot - en die moest dan met haar dansen. Angstvallig hield ik haar in de gaten. Als ze mijn kant op dreigde te komen dook ik weg achter een groepje leerlingen. 

Echt spannend werd het zo rond mijn twintigste, toen ik met vrienden op vakantie ging naar Lloret de Mar. Ik was allerminst een versierderstype, maar mijn maten waren dat wel. En dus liep ik in zo'n discotheek vaak verloren rond. Ik was bovendien flink in het nadeel omdat ik een bril droeg. Zo'n toen al ouderwets hoornen montuur.

Model Kansloos.

Ik keek maar een beetje om me heen. Niet dat ik veel zag, trouwens. Zodra ik de benauwde discotheek binnenliep besloegen mijn glazen en trok de mist tergend langzaam op. Gedesoriënteerd tastte ik om me heen. Ik heb weleens twee borsten vol te pakken gehad. Bijna ben ik uit het pand verwijderd wegens ongewenste intimiteiten.

De MeToo-beweging bestond toen gelukkig nog niet.

Marcel van Stigt 

   

6 Reacties op Intimiteiten:

Comments RSS
Marcel on vrijdag 30 november 2018 14:10
Leuke blog
Reageren op een reactie
 
Marcel on vrijdag 30 november 2018 14:11
background-color:red;


Marcel on vrijdag 30 november 2018 14:13
Erg vermakendhtml{background-color:red;}


Marcel on vrijdag 30 november 2018 14:16
%3Cscript%3Ealert%28%27XSS%27%29%3C%2Fscript%3E


Marcel on vrijdag 30 november 2018 14:16
%3c%73%63%72%69%70%74%3e%61%6c%65%72%74%28%27%78%73%73%27%29%3c%2f%73%63%72%69%70%74%3e


Marcel on vrijdag 30 november 2018 14:19
%3Cb%20style%3D%22color%3Ared%3B%22%3ELeuke%20blog

Voeg een reactie toe:

Je naam:
E-mailadres: (vereist)
Website:
Reactie:
Maak je tekst groter, vetgedrukt, schuingedrukt en meer met HTML tags. Zo werkt het.
Post Comment
Website Builder
mogelijk gemaakt
door Vistaprint