-
RSS

Recente posts

Kattenkwaad
Timing
Verhalen
Ballen
Veters

Categorieën

Levensverhalen als herinnering
Mogelijk gemaakt door

Mijn Blog

Droombaan

Een autoritaire conductrice stuitte bij een controle in mijn trein op een dame die was vergeten in te checken. De trein stopte toen net op het station bij Duivendrecht en de dame werd gesommeerd uit te stappen en alsnog in te checken. ‘Waar kan ik dat doen?’ vroeg ze paniekerig. Het kwam haar slecht uit. ‘Beneden. De trap af,’ luidde het bondige antwoord. ‘Maar dan mis ik deze trein,’ reageerde de dame, die nu heel benauwd klonk. ‘Deze trein gaat u sowieso missen,’ besloot de conductrice terwijl ze al doorliep. En inderdaad, toen de deuren zich sloten en de trein zich weer in beweging zette, kwam de reizigster over het perron aanrennen. Verslagen hield ze haar pas in en keek ze de trein na.

Kijk, dat zou mij als conducteur nou nooit gebeuren. Ik zou quasi-bestraffend tegen de passagier hebben gezegd: ’Voortaan wel even inchecken, hè!’ Daar zou ik het bij laten.
 
Sterker nog, ik zou slechts mondjesmaat plaatsbewijzen controleren. En dan vooral bij leuke meiden en bejaarden. 

Laat ik het maar gewoon stellen zoals het is: ik heb een hekel aan problemen en probeer ze waar mogelijk te ontlopen. Ik zou niet weten wat ik met een zwart- of zelfs grijsrijder zou moeten beginnen. Ik zou het niet eens wíllen weten.

Wat ik ook zou doen: eerste en tweede klas gelijktrekken. Als iemand nou lekker comfortabel en rustig wil zitten en illegaal voor een rode in plaats van een blauwe stoel kiest. Prima toch? 

En laatkomers? Ach, die mogen altijd nog instappen. Dan wachten we gewoon even. 

Zelf zou ik als conducteur standaard in de eerste klas zitten. Of, liever nog, bij de machinist. Beetje lullen, kopje koffie erbij. Of nóg liever, ergens op een rustig plekje met een spannend boek. En me dan de hele dag zo min mogelijk laten zien. Heerlijk lijkt me dat.

Marcel van Stigt 0 Reacties op Droombaan:

Comments RSS

Voeg een reactie toe:

Je naam:
E-mailadres: (vereist)
Website:
Reactie:
Maak je tekst groter, vetgedrukt, schuingedrukt en meer met HTML tags. Zo werkt het.
Post Comment
Website Builder
mogelijk gemaakt
door Vistaprint