-
RSS

Recente posts

Kattenkwaad
Timing
Verhalen
Ballen
Veters

Categorieën

Levensverhalen als herinnering
Mogelijk gemaakt door

Mijn Blog

Wakker

De zondagochtend was nog zeer jong. Balancerend op de dunne draad tussen slapen en waken meende ik te dromen over een spijker die met forse hamerslagen in een muur werd geramd. In werkelijkheid teisterde iemand mijn voordeur met de metalen klopper. Bezoek. Het klonk nogal dringend. 

Mijn inmiddels ex-echtgenote had een vroege dienst en was op haar werk, aan de kinderen was deze klus niet besteed, dus het kwam op mij neer. Kreunend raapte ik mezelf bij elkaar, werkte het dekbed traag van me af en stapte onvast op het tapijt. Ik trok moeizaam mijn joggingbroek aan, strompelde de trap af en zweefde naar de voordeur.

Het bezoek bestond uit twee mannen met een wat glazige blik. Ik voelde de bui al hangen. Het waren inderdaad Jehova’s Getuigen en ze hadden kennelijk besloten vandaag eens lekker vroeg langs de deuren te gaan; dan heb je daarna tenminste nog wat aan je dag.

Een van de mannen opende direct de aanval. Of ik in een God geloofde. En waarom er volgens mij zoveel ellende in de wereld was. En of ik een vermoeden had waar de oplossing voor deze problematiek moest worden gezocht.

Best pittige vragen, zo op de vroege morgen. Ik had er zo gauw geen antwoord op.

De heren hadden snel door dat er aan mij geen eer te behalen viel. ‘Leest u dit maar eens op uw gemak door,’ zei een van hen zalvend en hij drukte een boekje in mijn hand. Ze vertrokken naar de buren.

Ik sloot de deur en hobbelde, het boekje klemvast, weer richting slaapkamer. Onderweg vroeg ik mezelf af: hoe haalden die twee het in hun bolle hoofd mij op deze vroege zondagochtend uit mijn slaap en bed te halen?

En dat boekje? In de prullenmand ermee! Dat was de enige optie. Helemaal toen ik de titel op de omslag las: ‘Ontwaakt!’

Marcel van Stigt

   


0 Reacties op Wakker:

Comments RSS

Voeg een reactie toe:

Je naam:
E-mailadres: (vereist)
Website:
Reactie:
Maak je tekst groter, vetgedrukt, schuingedrukt en meer met HTML tags. Zo werkt het.
Post Comment
Website Builder
mogelijk gemaakt
door Vistaprint