-
RSS

Recente posts

Verwarring
UWV
Familie
Close
Kattenkwaad

Categorieën

Levensverhalen als herinnering
Mogelijk gemaakt door

Mijn Blog

Sint Maarten

Het eerste jaar dat ik op mezelf woonde liep het op de elfde van de elfde ernstig mis. Ik ontdekte te laat dat het Sint Maarten was. Pas toen de deurbel rinkelde en ik kinderstemmetjes hoorde. ‘Hier woont een rijke man die veel missen kan’, werd er vol overtuiging gezongen. Op zichzelf klopte dat wel. Meer er woonde nu vooral een man die geen seconde aan Sint Maarten had gedacht en dus geen snoep in huis had gehaald. 

Elke keer als er werd gebeld, opende ik de voordeur met een vuist in mijn maag. Het liedje dat net werd afgedraaid smoorde ik in de kiem door halfzacht te melden dat ik helaas was vergeten snoep te kopen. Maar volgend jaar, zo beloofde ik plechtig, mochten ze allemaal weer langskomen en dan zou ik ze werkelijk overláden.

Daar kun je als kind natuurlijk helemaal niks mee. Sip maakten de groepjes rechtsomkeert. Sommige moeders keken me nog even geringschattend aan.

Mijn toezegging was ik het jaar daarop glad vergeten. Vrij laat kwam ik op de avond van Sint Maarten thuis. Maar nog niet laat genoeg. Overal zag ik groepjes kinderen lopen met lantaarns in de hand. Pas toen ging er ook bij mij een lichtje branden. Sint Maarten! Verdomme, het is weer Sint Maarten!

Er zat maar één ding op.

Ik bleef in mijn auto zitten en wachtte op het juiste moment. Toen het in mijn straat net even rustig was, stapte ik uit, sloot mijn auto haastig af, trok een sprintje naar mijn voordeur, liep snel naar binnen, sloeg de deur achter me dicht en verschanste me in de slaapkamer. De lichten in mijn woning liet ik uit. Ik ging op bed liggen en pas ver na achten, toen ik buiten helemaal niets meer hoorde, durfde ik wat lampen aan te steken. Ik was gered.

De jaren daarna had ik bérgen snoep in huis. Maar toen kwam er niemand.

Marcel van Stigt


1 Reactie op Sint Maarten:

Comments RSS
replica orologi on vrijdag 29 maart 2019 10:52
I will definitely be recommending all of my friends to read this short story as well.
Reageren op een reactie

Voeg een reactie toe:

Je naam:
E-mailadres: (vereist)
Website:
Reactie:
Maak je tekst groter, vetgedrukt, schuingedrukt en meer met HTML tags. Zo werkt het.
Post Comment
Website Builder
mogelijk gemaakt
door Vistaprint