-
RSS

Recente posts

Verwarring
UWV
Familie
Close
Kattenkwaad

Categorieën

Levensverhalen als herinnering
Mogelijk gemaakt door

Mijn Blog

Dood

Begraafplaatsen, ik heb er wel iets mee. Lekker rustig. Als mijn tijd om is, wil ik ook worden begraven. Leg mij maar in een kist. Cremeren vind ik niks. Beetje kil. En dan zo’n urn op een tafeltje in de hoek van de huiskamer, ik weet niet of ik daar mijn zoon of dochter een plezier mee zal doen.

De kans dat er iets misloopt is bij begrafenissen overigens wel groter dan bij een crematie. Laatst nog wat belevenissen gehoord van een bevriende uitvaartleider. De familie van een overleden, wat alternatieve man had, conform zijn wens, een kist van karton besteld. Weer eens wat anders. Maar we leven in Nederland en in Nederland wil het wel eens regenen. Hard regenen ook.

De kist hing aan twee kettingen boven het graf, klaar om onder het oog van de nabestaanden langzaam te worden neergelaten. Het goot van de hemel en daar was het omhulsel niet tegen bestand. Terwijl de menigte bezoekers al naderde, begonnen de kettingen vervaarlijk door het karton te snijden. ‘Zakken! Meteen zakken!’, brulde de uitvaartleider slagvaardig. Het kwam nog net goed.

Hij heeft ook eens meegemaakt dat een drager bij de eindbestemming zijn evenwicht verloor. Eerst stond hij nog letterlijk met één been in het graf, maar daarna donderde hij erin. De man was al op leeftijd en het was nog een hele toer om hem er weer uit te tillen. Best gênant.

Nee, dan dat Belgische stel dat voor het eerst van hun leven naar een begrafenis gaat. Een antieke mop, maar ik vind hem nog steeds ijzersterk. Eenmaal thuis wordt hen gevraagd hoe ze de begrafenis hebben ervaren. ‘Nou, best leuk,’ zegt de man. ‘Mooie bloemen en na afloop prachtige muziek, lekkere koffie en zalige broodjes. Je kon zoveel eten als je wilde. Helaas was het wel een beetje een stijf gezelschap. We waren de enigen die dansten.'

Marcel van Stigt0 Reacties op Dood:

Comments RSS

Voeg een reactie toe:

Je naam:
E-mailadres: (vereist)
Website:
Reactie:
Maak je tekst groter, vetgedrukt, schuingedrukt en meer met HTML tags. Zo werkt het.
Post Comment
Website Builder
mogelijk gemaakt
door Vistaprint