-
RSS

Recente posts

Verwarring
UWV
Familie
Close
Kattenkwaad

Categorie├źn

Levensverhalen als herinnering
Mogelijk gemaakt door

Mijn Blog

Spannend

Vanuit mijn woonkamer hoor en zie ik hoe een draaiorgel door de winkelstraat trekt. De bekende Sinterklaasliedjes. Ja, de stemming zit er al goed in. Morgen hoog bezoek in Purmerend. Leuk, hoor. 

Als jochie stapte ik lang niet zo gemakkelijk over de komst van de bebaarde en bejaarde kindervriend heen. Veel te spannend allemaal. Hoe goed de Spaanse gasten het ook bedoelden, altijd weer was het een grote opluchting voor me als ze op 6 december werden uitgezwaaid. 

Bij ons thuis heerste rond 5 december een wat geheimzinnige sfeer, waarvan de reden mij aanvankelijk ontging. Wel weet ik nog dat ik op een zeker moment met mijn broers naar de voordeur werd geloodst. Die stond half open en in de hal lagen, lukraak verspreid, tientallen kleurige pakjes. Wat er daarna gebeurde, weet ik eerlijk gezegd niet meer.

Later begon het bij mij te dagen. Die man met de baard bleek Sinterklaas te zijn en die kwam elk jaar naar Nederland om aan kinderen cadeaus uit te delen. Reuze sympathiek. Het vergde uiteraard nogal wat organisatie en daarom zorgde een omvangrijk Pietenleger - toen nog probleemloos zwart - voor logistieke ondersteuning.

Die cadeaus vond ik erg leuk, maar met de gulle gevers bleef ik moeite houden. Dat kwam vooral tot uiting bij het schoentje zetten. Met een plezierige opwinding keek ik uit naar de volgende ochtend. Tegen de nacht zag ik echter behoorlijk op. Want vroeg of laat zouden Sint en Piet binnensluipen om de chocoladeletter M te bezorgen en dat was geen prettige gedachte.

Op een zo'n nacht schoot ik wakker. Het toilet werd doorgetrokken, hoorde ik. Mijn hele lijf verstrakte. Wie was dat?! Mijn vader? Mijn moeder? Een van mijn broers? Of...

Ik durfde er niet aan te denken. 

Marcel van Stigt


1 Reactie op Spannend:

Comments RSS
replica rolex watches on zaterdag 30 maart 2019 22:35
I find such blogs very exciting to read as it helps us to gather information that is very useful to maintain health.
Reageren op een reactie

Voeg een reactie toe:

Je naam:
E-mailadres: (vereist)
Website:
Reactie:
Maak je tekst groter, vetgedrukt, schuingedrukt en meer met HTML tags. Zo werkt het.
Post Comment
Website Builder
mogelijk gemaakt
door Vistaprint