-
RSS

Recente posts

Kattenkwaad
Timing
Verhalen
Ballen
Veters

Categorie├źn

Levensverhalen als herinnering
Mogelijk gemaakt door

Mijn Blog

Gas

De valpartij kan ik nog zo herbeleven, en anders herinnert het litteken op mijn onderarm er mij wel aan. Een snee van ruim een decimeter lang, lukraak gehecht door een Spaanse chirurg - waarschijnlijk was het een omgeschoolde uitbener.

Het was 25 jaar geleden en met drie vrienden vierde ik vakantie in Lloret de Mar. Ja, we zouden wel even crossbrommers huren en door de bergachtige omgeving rijden. Leuk, maar ik had nog nooit op een brommer gezeten. 

Toch liep het pas na tien minuten mis.

We reden heuvelopwaarts, ik achteraan. Eenmaal boven hield mijn voorganger in. Ik passeerde hem, maar had te veel vaart en schoot de heuvel af. En toen gebeurde datgene wat een onervaren, geschrokken scootmobielbestuurder ook kan overkomen. In een reflex gaf ik een extra dot gas en hotseknotste over een hoop keien.

Denken lukte niet meer. Ik liet me maar gewoon naar links vallen. Het leverde wonden op aan hoofd, been en arm. De snee op mijn arm was eng diep en bloedde als een geslacht varken.

In het plaatselijke ziekenhuis werd de al eerder gememoreerde chirurg uit zijn koffiepauze gehaald. Hij zuchtte en ik hoorde het hem denken: weer zo'n Hollandse sukkel die zo nodig met een brommer de bergen in moet. Hij keek als een arts die zich tijdens de jaarwisseling hoofdschuddend over het zoveelste vuurwerkslachtoffer moet ontfermen.

Met een lange, brede ritssluiting voor altijd op mijn arm zocht ik de camping op. Ik maakte een omweg langs de rand van het zwembad, waar zich enkele plaatselijke schonen ophielden. Beetje hinken, mijn gezicht pijnlijk vertrokken, de gekwetste arm duidelijk in beeld.

Het had geen enkel effect.

Marcel van Stigt 


0 Reacties op Gas:

Comments RSS

Voeg een reactie toe:

Je naam:
E-mailadres: (vereist)
Website:
Reactie:
Maak je tekst groter, vetgedrukt, schuingedrukt en meer met HTML tags. Zo werkt het.
Post Comment
Website Builder
mogelijk gemaakt
door Vistaprint