-
RSS

Recente posts

Verwarring
UWV
Familie
Close
Kattenkwaad

Categorieën

Levensverhalen als herinnering
Mogelijk gemaakt door

Mijn Blog

Gourmetspel

Vóór mijn scheiding, in het reguliere gezinsleven met vrouw en 2 kinderen, haalden we regelmatig het gourmetstel uit de kast. Er zaten acht pannetjes bij. Acht! Het liefst nam ik meteen vier pannetjes in beheer. Dan schoot het tenminste op. Mijn vrouw vond dat nogal overdreven en stelde bij voorbaat dat ik mezelf een beetje moest beheersen. Het kwam dus aan op een slimme aanpak. En zo maakte ik van het gourmetstel een gourmetspel.

Ik begon braaf met één pannetje. Geloof me, een prestatie van formaat. Maar al redelijk snel zette ik er, vingervlug als een goochelaar, een pannetje naast. Dat bleef mooi uit het zicht van mijn vrouw, want ik ging altijd tegenover haar zitten. Dankzij de bakplaat aan de bovenkant van het apparaat kon ze nét niet zien wat ik aan het uitvreten was. Met die grote bakplaat had ik overigens ook wel raad geweten, bijvoorbeeld over de volle breedte een rij kippenpootjes laten sudderen, maar dat zou zelfs mij wat te ver gaan.

Het vlees werd sneller gaar, maar het ging me niet snel genoeg. Gelaten wachtte ik tot onze kinderen klaar waren. Ik aasde op pannetje drie en vier. 'Als jullie vol zitten, mogen jullie best stoppen, hoor,’ riep ik terloops, met een smachtende blik naar de nog royaal gevulde schaal met slavinkjes, hamburgertjes en gehaktballetjes. 

Mijn zoon haakte standaard als eerste af; hij heeft niet de eetlust van zijn vader. Kort daarna volgde mijn dochter, die sowieso verstandiger is dan haar vader. Dat was het moment om in bijna één beweging hun pannetjes toe te eigenen. Goed te doen, want ik zat altijd niet geheel toevallig tussen mijn kinderen in.
 
Ik ging lekker mijn gang. Totdat mijn vrouw, die meer met de factor gezelligheid en de bijpassende groentegerechten bezig was dan met het vlees, het in de gaten kreeg en mij vermanend toesprak.

Maar dan was het al te laat.

Marcel van Stigt


1 Reactie op Gourmetspel:

Comments RSS
replica bell and ross watches on zaterdag 30 maart 2019 4:54
Hello Kathy,As I told you by phone, Im from Dominican Republic and Im interesting in buy this machine.I'll appreciate any information about itRegards,
Reageren op een reactie

Voeg een reactie toe:

Je naam:
E-mailadres: (vereist)
Website:
Reactie:
Maak je tekst groter, vetgedrukt, schuingedrukt en meer met HTML tags. Zo werkt het.
Post Comment
Website Builder
mogelijk gemaakt
door Vistaprint