-
RSS

Recente posts

Verwarring
UWV
Familie
Close
Kattenkwaad

Categorieën

Levensverhalen als herinnering
Mogelijk gemaakt door

Mijn Blog

Oliebol

Voor de meeste kinderen is een kermis of attractiepark de ultieme vorm van vermaak. Voor mij niet. Ik moest er als kind niets van hebben. Waarom? Omdat ik alles wat met de combinatie hoog en snel te maken heeft doodeng vond. De glijbaan op het schoolplein was voor mij al te spannend. Zo’n gierende maagstreek – ik was er simpelweg niet tegen bestand. En zo is het nog steeds. 

Ooit liep ik met een neefje door Duinrell. Al snel trok hij me mee naar de populaire kikkerachtbaan. Shit!, schoot het door me heen. Ik heb al mijn moed verzameld en ben ingestapt. De rit heb ik krampachtig uitgezeten. Met wijd opengesperde ogen, angstvallig ingehouden adem en mijn handen zo stevig om de stang geklemd dat mijn knokkels wit uitsloegen.

De kinderen sloten na afloop met hun ouders weer achteraan in de rij. ‘Nóg een keer!’, werd er uitbundig geroepen. Ook mijn neefje ging in de rij staan. Maar nóg een keer, dat kon ik echt niet opbrengen. ‘Nee, jongen,’ zei ik onverbiddelijk, ‘niet nog een keer.’ 

Mijn neefje moest even iets wegslikken, maar accepteerde het. Daarin stond hij nogal alleen. Enkele moeders hadden het gehoord en keken me meewarig en zelfs vijandig aan. Een vader schudde zijn hoofd. ‘Oliebol!’, wierp hij me toe. 

Nou ja, dacht ik, terwijl ik mijn schouders ophaalde en wegliep, liever een oliebol dan nog zo’n helse rit.

Nee, ook met mijn eigen kinderen meed ik op de plaatselijke kermis reuzenrad, Jumbo Carrousel en Booster Maxxx. Ze mochten hun gang gaan, maar ik bleef veilig en laf aan de kant. Tussendoor zocht ik dan wel zo’n heerlijk geurende kraam op, die mij veel meer kermisplezier verschaft.

Liever een oliebol.

Marcel van Stigt


0 Reacties op Oliebol:

Comments RSS

Voeg een reactie toe:

Je naam:
E-mailadres: (vereist)
Website:
Reactie:
Maak je tekst groter, vetgedrukt, schuingedrukt en meer met HTML tags. Zo werkt het.
Post Comment
Website Builder
mogelijk gemaakt
door Vistaprint